Колишній помічник Ігоря Кононенка став заступником голови Фонду держмайна

Лазарь Германович
четвер, 03 Березень 2016, 18:30
0

Голова Фонду держмайна Ігор Білоус отримав у заступники Володимира Державіна. Про це стало відомо на початку березня, через 40 днів після призначення. Тож коли Ігор Білоус у лютому говорив про зацікавлення народного депутата Ігоря Кононенка державними підприємствами в енергетичній галузі, то напевне здогадувався, чиї вітрила тепер надиматиме приватизаційний вітер.

Володимир Державін практикував адвокатом, був депутатом Київради, очолював Управління правового забезпечення діяльності Київської міської ради. Також на громадських засадах працював  помічником народного депутата Ігоря Кононенка, заступника голови фракції партії “Блок Петра Порошенка”. До того – за гроші – допомагав у справах народному депутату Дмитрові Андрієвському.  Обставин, які забороняли б Володимиру Державіну працювати на держслужбі, не виявлено – він пройшов перевірку, передбачену Законом України “Про очищення влади”.

Як відомо, Кабінет Міністрів України вніс близько 20 підприємств електрогенерації у перелік об’єктів державної власності, що підлягають приватизації у 2015-2016 роках. Фонд держмайна ініціює розширення переліку об’єктів для приватизації за рахунок державних підприємств, які перебувають під захистом Закону України “Про перелік об’єктів права державної власності, що не підлягають приватизації”.

Залишити коментар