Данилюка звільнили від керівництва Мінфіном

Артур Корсунь
четвер, 07 Червень 2018, 17:54
0

Олександр Данилюк втратив посаду міністра фінансів. Подання голови уряду Володимира Гройсмана про звільнення міністра підтримали 254 народні депутати.

Причина звільнення криться у конфлікті на засіданні Кабінету Міністрів 23 травня 2018 року. Данилюк наполягав на призначення свого радника Яни Бугрімової на посаду заступника міністра. Гройсман відмовив. Невдоволений рішенням голови уряду, міністр фінансів написав листа послам Великої сімки.

“Дії, які, на мій погляд, несумісні з подальшим перебуванням на посаді члена Кабінету Міністрів. Поширення викривленої інформації серед наших міжнародних партнерів напередодні важливих для України перемовин з ЄС могло поставити під загрозу їх результати”, – пояснив Володимир Гройсман причини свого подання про відставку Данилюка.

Виконуючою обов’язки міністра фінансів стане перша заступник міністра Оксана Маркарова.

В уряді Гроймана на даний момент немає міністра охорони здоров’я, обов’язки якого покладені на заступника міністра Уляну Супрун. Також участь у засіданнях уряду беруть перший заступник міністра інформаційної політики Еміне Джапарова та перший заступник міністра аграрної політики та продовольства Максим Мартинюк  – замість Юрія Стеця та Тараса Кутового відповідно.

Як писали “Кадри”, у травні 2017 року міністр аграрної політики та продовольства Тарас Кутовий написав заяву про відставку та подав її до Верховної Ради. Слідом за Тарасом Кутовим заяву про відставку голові Верховної Ради Андрію Парубію передав і міністр інформаційної політики України Юрій Стець.

Залишити коментар