Дикий відповідатиме за дослідження Антарктиди

Артур Корсунь
четвер, 08 Лютий 2018, 17:59
0
Євген Дикий розробив концепцію та державну програму біологічної безпеки України / novynarnia.com

В Україні зросла кількість тимчасових виконувачів обов’язків. Керівництво Національним антарктичним науковим центром Державне агентство з питань науки, інновацій та інформації України віддало до рук Євгена Дикого.

Валерій Литвинов, який очолював Національний антарктичний науковий центр із 1999 року, 6 лютого написав заяву про звільнення за власним бажанням. Першим же наказом на новій посаді Євген Дикий працевлаштував Литвинова своїм заступником із наукової роботи.

Дикий має освіту біолога Київського університету ім. Тараса Шевченка, аспірантуру закінчив у Києво-Могилянській академії. Кандидат біологічних наук, дисертаційну роботу захистив з екологї Чорного моря. У різні роки проходив стажування в Німеччині, Норвегії, Данії, Бельгії, Чехії. Розробив концепцію та державну програму біологічної безпеки України, навчальні програми для бакалаврів і магістрів, а також Держстандарт освіти за спеціальністю “Екологія”.

Працював старшим науковим співробітником Центру міждисциплінарних досліджень Педагогічного університету імені М.Драгоманова. Має досвід участі в бойових діях: у січні-березні 1991-го командував українськими добровольцями у Литві, 1995-го брав участь у боях і розвідувальних місіях на території Чечні, з травня по листопад 2014 року – у зоні проведення АТО.

До призначення в. о. директором Національного антарктичного наукового центру Євген Дикий з квітня 2015 року працював заступником директора з науки Українського наукового центру екології моря, а з березня 2016-го виконував обов’язки директора Українського науково-дослідного протичумного інституту ім. І.І.Мечникова.

Залишити коментар