Петренка за день звільнили і дали дві нові посади

Артур Корсунь
четвер, 25 Січень 2018, 09:18
0
Термін перебування Дмитра Петренка на посаді заступника голови Державної служби морського та річкового транспорту уряд обчислює з грудня 2016 року /skipper.kiev.ua

Заступник голови Державної служби України з безпеки на транспорті (Укртрансбезпеки) Дмитро Петренко втратив посаду заради позиції заступника голови Державної служби морського та річкового транспорту.

Звільнення та призначення Петренка уряд провів 17 січня 2018 року. Того ж дня чиновник отримав підвищення – тимчасово виконувати обов’язки голови Держслужби, якого міністри мають призначити на конкурсній основі.

Посаду в Укртрансбезпеці Дмитро Петренко здобув на конкурсі грудня 2016 року – саме з цього часу уряд постановив обчислювати 5-річний термін його призначення.

Петренко є фаховим моряком, народився в сім’ї ка­пітана пасажирського флоту. Профільну освіту здобув в Одеській національній морській акаде­мії, працював у міжнародних компаніях, які здійснюють видобуток нафти у морі. У декларації за 2017 рік, яку подав через 5 днів після призначення, чиновник заявив понад 1,5 млн гривень готівкою, половину якої Дмитро Петренко позичив третій особі. Родина заступника голови Державної служби морського та річкового транспорту на правах оренди користується квартирою у 84 кв. м. у Києві за 72 тис. грн на рік. Також можуть користуватися квартирою в Одесі.

Державну службу морського та річкового транспорту України Кабмін створив у вересні 2017 року.

Залишити коментар