“Кнопкодави” провалили призначення у конкурсну комісію

Артур Корсунь
п’ятниця, 14 Квітень 2017, 16:53
0
Кілька "кнопкодавів" проголосували за відсутніх депутатів / chesno.org

Костянтин Запайщиков та Юрій Шульга не потрапили у конкурсну комісію з відбору членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

За законодавством, конкурсна комісія формується за квотним принципом. Двох представників до комісії подає Верховна Рада.

Кандидатуру радника президента національної атомної енергогенеруючої компанії “Енергоатом” та голови ради Оптового ринку електричної енергії Костянтина Запайщикова висунула фракція “Народного фронту”, а затвердив парламентський комітет із питань паливно-енергетичного комплексу, ядерної політики та ядерної безпеки. Кандидатуру доцента кафедри автоматизації управління електричними комплексами НТУУ “КПІ” Юрія Шульги подали депутати фракції “Блок Петра Порошенка”, а номінував комітет Верховної Ради з питань будівництва, містобудування та житлово-комунального господарства. Проте результати голосування стали для претендентів розчаруванням.

Костянтина Запайшикова підтримали 214 народних депутатів, а для прийняття рішення потрібно 226 голосів. Голова Верховної Ради Андрій Парубій двічі ставив питання на голосування, але більше 221 голосу кандидатура не отримала.

Цікаво, що стільки ж голосів народні депутати віддали за Юрія Шульгу. Спершу після голосування на табло висвітилася цифра “229”, але виявилося, що кілька “кнопкодавів” проголосували за відсутніх депутатів. Тому голова Верховної Ради поставив питання на голосування знову. Цього разу на табло висвітилася цифра ” 221″.

Як писали “Кадри”, новий склад НКРЕКП обиратимуть на відкритих конкурсах.  Та наразі не створена навіть комісія, яка відбиратиме кандидатів.

Залишити коментар