Комісія Вовка приєдналася до параду відставок

Артур Корсунь
четвер, 13 Квітень 2017, 10:05
0
Перші двоє членів Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, звільняться до літа 2017 року / nerc.gov.ua

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повним складом піде у відставку. Про це повідомив голова комісії Дмитро Вовк.

“Відповідно до закону та указу президента, відставка усього діючого складу комісії затверджена. Дві людини звільняються у листопаді додатково. Я також знаю, що я звільнений. Це рішення уже прийняте”, – сказав Вовк.

Утім, заявою голова НКРЕКП лише повторив тези указу президента від 23  березня 2017 року про план ротації. За ним, через шість місяців з дня набрання чинності Закону “Про Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг” (8 грудня 2016 року) мають звільнитися члени комісії Юрій Голляк та Володимир Євдокімов. До грудня 2017 року можуть працювати члени комісії Вікторія Морозова та Борис Циганенко. Найдовше триватимуть каденції члена комісії Руслана Машляківського та голови НКРЕКП Дмитра Вовка – до червня 2018 року.

Юрій Голляк забезпечує участь НКРЕКП у формуванні та реалізації єдиної державної політики у сфері функціонування ринку природного газу, нафти та нафтопродуктів.

Володимир Євдокімов веде напрямок  функціонування ринку електричної енергії, перероблення та захоронення побутових відходів, державне  регулювання діяльності суб’єктів природних монополій та суб’єктів господарювання на суміжних ринках.

За формування та реалізацію єдиної державної політики у сферах теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення у НКРЕКП відповідає Руслан Машляківський.

Борис Циганенко забезпечує діяльність НКРЕКП у формуванні та реалізації єдиної державної політики у сферах електроенергетики та теплопостачання.

Єдина жінка у комісії Вікторія Морозова забезпечує діяльність комісії з узагальнення практики застосування законодавства та вдосконалення законодавства у сферах енергетики та комунальних послуг. Вона також виконує обов’язки шостого члена НКРЕКП, посада якого тимчасово вакантна, й відповідає за державне регулювання в частині ліцензування господарської діяльності у сферах електроенергетики, теплопостачання, централізованого водопостачання і водовідведення, перероблення та захоронення побутових відходів і у нафтогазовому комплексі, та здійснення контролю за додержанням ліцензіатами ліцензійних умов провадження господарської діяльності.

Керівником апарату працює Сергій Христюк.

Новий склад НКРЕКП обиратимуть на відкритих конкурсах.  Та наразі не створена навіть комісія, яка відбиратиме кандидатів.

Залишити коментар