Кого оберуть розпорядником чиновницького конфіскату

Артур Корсунь
понеділок, 28 Листопад 2016, 03:14
0
Одним із об'єктів під управлінням Нацагентства з повернення активів може стати колишня приватна резиденція Віктора Януковича в селі Нові Петрівці Вишгородського району Київської області / youtube.com

Із 20 заявників до конкурсу допущено 17 , із них після співбесід відібрано п’ятеро претендентів. Така кандидатська арифметика відбору голови Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів. Сьогодні комісія розпочне другий етап співбесід із претендентами на посаду керівника Нацагентства.

“Кадри” нагадують, хто зараз найближче до перемоги.

Станіслав Людкевич із 2001-го працював юристом у міжнародних компаніях, із 2006-го займав керівні посади на фірмах фінансового сектору, фондового ринку, сфери управління активами. Він також очолював комітет із нерухомості Європейської Бізнес Асоціації.

Ірина Ніжинська службу в правоохоронних органах розпочала 1997 року слідчим Київського міського відділу податкової міліції. Потім тривалий час працювала викладачем, доцентом і професором у Національній академії внутрішніх справ України. Додатковий досвід здобула у миротворчих операціях Організації Об’єднаних Націй у Боснії і Герцеговині, Грузії, Ліберії, Косово. За участь у спеціальних поліцейських операціях у небезпечних зонах отримала статус учасника бойових дій. Зараз Ірина Ніжинська перебуває у декретній відпустці, консультує ООН у питаннях провадження кримінального слідства. До цього працювала начальником служби безпеки місії ООН в Україні.

Ірина Ніжинська входить до групи експертів ООН з боротьби з корупцією, Міжнародної асоціації органів боротьби з корупцією, Міжнародної асоціації поліцейських та Української асоціації правників. Вона є одним із 15 світових експертів у галузі розслідування злочинів, пов’язаних із торгівлею людьми та незаконною міграцією. Вільно володіє англійською, сербською, хорватською, російською та італійською мовами. Брала участь у конкурсі на керівні посади Державного бюро розслідувань та у відборі державного секретаря Міністерства внутрішніх справ.

Володимир Сологуб із 2005-го по березень 2014-го працював в юридичних фірмах “Саєнко Харенко”, “Астерс” та інші, був волонтером, співпрацював із українським англомовним телеканалом UkraineToday.

Григорій Усатий у 1996-2008 роках служив в органах внутрішніх справ та податковій міліції, потім працював у Центрі нормопроектного забезпечення діяльності президента та Національному інституті стратегічних досліджень. Був головним консультантом парламентського комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності, із 2014 -го викладає в Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка.

Антон Янчук із 2005 року працював в адвокатських фірмах. Із червня 2014-го обіймає посаду заступника міністра юстиції. У фіналісти відбору потрапив, незважаючи на закиди у недостатньому досвіді робити на керівних посадах.

Як писали “Кадри”, конкурсний відбір претендентів на керівні посади Державного бюро розслідувань оголосили у травні 2016 року. Ця структура покликана перебрати на себе функції прокуратури. Зокрема, розслідування та розкриття злочинів, протидію злочинній і терористичній діяльності та розслідування фактів корупції серед працівників Національного антикорупційного бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратури. Також Нацагентство управлітиме активами, на які накладено арешт або які конфісковано у кримінальному провадженні.

Залишити коментар