Керівника Нацагентства з повернення активів обиратимуть 28 листопада

Артур Корсунь
четвер, 24 Листопад 2016, 18:02
0
Антон Янчук на посаді заступника міністра юстиції працює з червня 2014 року. Натомість закон вимагає від претендента щонайменше трирічного досвіду роботи на керівних посадах / minjust.gov.ua

У понеділок 28 листопада 2016 року нарешті фінішує відбір голови Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів.

Засідання конкурсної комісії у Будинку уряду розпочнеться о 10-ій ранку.

“Претенденти запрошені на 11-ту. Будемо фінально визначатися”, – розповів “Кадрам” секретар конкурсної комісії Ярослав Юрчишин.

За його словами, комісія отримала результати спецперевірки щодо всіх претендентів.

“Щодо деяких необхідні уточнення. Ми не всі документи бачили, наприклад, результати перевірки Служби безпеки України доступні лише учасникам конкурсу. Власне, це й буде предметом розгляду на засіданні”, – додав Юрчишин.

Раніше секретар конкурсної комісії заявляв, що є питання стосовно стажу перебування на керівній посаді Антона Янчука, який на посаді заступника міністра юстиції працює з червня 2014 року. Натомість Закон “Про Національне агентство України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів” вимагає від претендента досвіду роботи на керівних посадах в органах влади, органах місцевого самоврядування, юридичних особах в Україні або за кордоном чи у міжнародних організаціях не менше трьох років.

“У законодавстві не визначене поняття “керівний стаж”, тому це найлегший шлях – запросити на співбесіду кандидата і попросити його аргументувати свою позицію”, – розповів “Кадрам”  Ярослав Юрчишин.

Як писали “Кадри”, наприкінці вересня 2016 року комісія з відбору голови Нацагентства з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів, рейтинговим голосуванням визначила персональний склад кандидатів, які мають найвищі шанси на перемогу в конкурсі. У короткий список потрапили Станіслав Людкевич, Ірина Ніжинська, Григорій Усатий, Володимир Сологуб та Антон Янчук.

Залишити коментар