Четвертий прийшов: Жураківський успадкував посаду в.о. керівника “Української залізниці”

Володимир Охотний
п’ятниця, 27 Травень 2016, 14:00
0
З моменту оголошення кадрового відбору керівника "Укрзалізниці" Віталій Жураківський став уже четвертим в.о. головного залізничника країни /kharkivoda.gov.ua/

Операційний директор ПАТ “Українська залізниця” Віталій Жураківський третій день виконує обов’язки голови правління товариства. Це вже другий в. о. керівника транспортного держпідприємства з моменту визначення Войцеха Бальчун переможцем кадрового конкурсу на цю посаду на початку квітня 2016 року і четвертий – з моменту оголошення самого відбору в грудні 2014-го.

Рішення про призначення Віталія Жураківського уряд ухвалив 25 травня, коли Євген Кравцов перейшов на роботу в Міністерство інфраструктури. За плечима Жураківського не лише понад 30 років стажу роботи у галузі. Це так звана “друга людина”. Із 2005-го по 2013-й він працював на посаді першого заступника начальника Південно-Західної залізниці Олексія Кривопішина, а з березня 2013-го по квітень 2014-го був першим заступником гендиректора “Укрзалізниці”. Згодом його понизили до посади заступника, а в січні 2016 року він покинув апарат держкомпанії “у зв’язку з переходом на іншу роботу”.

Як зазначено в урядовій постанові, залізничним господарством Віталій Жураківський керуватиме доти, доки Войцех Бальчун не приступить до здійснення своїх повноважень за посадою. За словами першого заступника міністра інфраструктури Євгена Кравцова, це трапиться “через кілька тижнів”, коли фінішує робота на контрактом й набудуть чинності дозвільні документи.

“Кадри” зауважують, що дата вступу Войцеха Бальчуна на посаду перенесена вже втретє. Здійснення своїх повноважень він міг почати ще 20 квітня, коли уряд затвердив його кандидатуру. Та не зробив цього ні 16 травня, коли був представлений колективу, ні  24 травня, як анонсував згодом міністр інфраструктури Володимир Омелян.

 

Залишити коментар

Останні звісточки по темі
Гучні теми
Новини партнерів