Бальчуна благословили на “Українську залізницю”, Смелянського – на “Укрпошту”

Артур Корсун
середа, 20 Квітень 2016, 14:18
0
Войцех Бальчун та Ігор Смелянський першими отримали погодження уряду/facebook.com

Кабінет Міністрів прийняв рішення щодо переможця кадрового конкурсу на посаду керівника ПАТ “Українська залізниця”. Войцех Бальчун затверджений на посаді голови правління.

Як відомо, новий очільник транспортної компанії має понад 15 років професійного досвіду. Він сім років працював на посаді голови наглядової ради польської залізниці РКР S.A. та генерального директора PKP Cargo S.A. Провів масштабну реорганізацію системи управління в PKP Cargo, оптимізацію чисельності персоналу, побудував нову управлінську команду, вивів збиткову компанію на рівень прибутковості та підготував її до виходу на ІРО. Займав посаду голови наглядової ради польської авіакомпанії LOT. Входить у список ТОП-20 антикризових менеджерів Польщі-2012 за версією Bloomberg Businessweek Poland.

“Перший крок – це аудит, щоб визначити, яка реальна ситуація на залізниці. Потім підготуємо план, щоб поліпшити економічну ситуацію в короткостроковій перспективі”, – поділився планами Войцех Бальчун.

Іще одним кроком нового керівника ПАТ “Українська залізниця” стане залучення людей для створення відповідної команди.

“Потрібні будуть люди, що мають ідеї змін на залізниці, які мені повірять. Зі свого досвіду я пам’ятаю, що PKP Cargo теж не хотіло змінюватися, але були всередині компанії люди, які прагнули її реформувати, і це вдалося. До слова, серед них були фахівці, які перед цим пропрацювали 20-30 років. Тому я не кажу, що прийдуть тільки молоді фахівці, і що тільки вони все бачать, як краще”, – заявив керівник компанії.

До 2020 року залізниця мала б покращити фінансові результати і використати стратегічне розташування у транспортних коридорах.

“Хотів би, щоби в 2020 році (а це, насправді, вже дуже скоро з точки зору глобальних бізнес-процесів) “УЗ” поліпшила свої фінансові результати і стала прибутковою, стала компанією, яка почне великий процес модернізації інфраструктури і рухомого складу, щоб вона зуміла використати стратегічне розташування України (з точки зору транспортних коридорів) і доступ до портів Чорного моря, а також кордони з ЄС”, – повідомив Бальчун.

Уряд також погодив кандидатуру Ігоря Смелянського на посаду генерального директора ДППЗУ “Укрпошта”. Новий керівник має професійний досвід понад 17 років у сфері стратегічного, управлінського та фінансового консалтингу, в тому числі у провідних глобальних консалтингових компаніях.

“Я планую розширити фінансові послуги, напевно, за рахунок створення поштового банку, і використовувати ці гроші для фінансування малого і середнього бізнесу, який може зростати”, – сказав Смілянський? представляючи свою програму дії на посаді глави компанії.

Як писали “Кадри”, Войцех Бальчун переміг у кадровому конкурсі  на посаду керівника ПАТ “Українська залізниця”. Обирати керівника залізничного монополіста Міністерство інфраструктури почало 31 грудня 2014 року.  Досі обов’язки голови правління ПАТ “Українська залізниця” виконував Євген Кравцов. ДППЗУ “Укрпошта” на час проведення кадрового конкурсу керував Ігор Ткачук.

 

Залишити коментар

Останні звісточки по темі
Гучні теми
Новини партнерів