Чудодійна Chemia: за рік керування залізницею Бальчуну заплатять півтора мільйона доларів!

Нестор Шурфич
середа, 13 Квітень 2016, 13:22
0
Для гітариста рок-гурту "Chemia" Войцеха Бальчуна музика – це така ж частина життя, як і робота на залізниці/pawelgajewski.com.pl

Зарплата голови правління ПАТ “Українська залізниця” становитиме до 1,5 мільйона доларів на рік за умови виконання ним ключових показників роботи підприємств.

“Зарплата керівника в “Укрзалізниці” може сягати до 1,5 мільйона доларів на рік. 25% від цього – фіксована заробітна плата, а інше – якщо тільки результати будуть”, – зазначив міністр економічного розвитку України Айварас Абромавичус.

За його словами, зазначеного розміру доходу мало б вистачити переможцеві кадрового конкурсу на посаду голови правління ПАТ “Українська залізниця” для життя в українській столиці.

Сам Войцех Бальчун зараз живе з того, що четвертий рік очолює наглядову раду авіакомпанії LOT, яку теж доводилося витягувати з кризового стану.

Бальчун закінчив університет у Катовіцах за спеціальністю “політологія”. Був директором маркетингу і промоції Польської пошти, займав керівні посади у найбільшому банку Польщі – PKO Bank Polski. Упродовж 2005-2007 років очолював наглядову раду PKP. Після цього очолив вантажну компанію польської залізниці PKP Cargo, де працювало 45 тис. осіб.

Компанія з року в рік погіршувала фінансові показники і вже була на межі катастрофи – не могла навіть платити за доступ до колій. На Бальчуна дивились як на самогубця, який не мав шансів щось змінити. Однак скептики помилились. Після масштабної реструктуризації кількість працівників PKP Cargo скоротилась до 23 тис. При цьому масові звільнення не супроводжувались протестами – все вдалось залагодити більш-менш безболісно для людей. У 2010 році компанія дала перший прибуток. А у 2012 році чистий прибуток повністю модернізованої компанії становив 295,9 млн злотих. Після цього PKP Cargo вийшла зі своїми акціями  на міжнародні фондові біржі і стала другою в Євросоюзі компанією з перевезення вантажів після Deutsche Bahn. Після реформ на залізниці Войцех Бальчун у 2012 році заявив про своє звільнення з компанії.

У Польщі Войцеха Бальчуна знають ще й як рок-музиканта, засновника і одного з лідерів гурту Chemia (українською – “Хімія”), де він грає із 2007 року. Він є автором пісень і гітаристом.

“Усе, що я роблю – це не результат розрахунку. Музика насамперед є невід’ємною частиною мого життя. Я визнаю, що наша кар’єра – “Хімії” – не розвивається так, як цього хотілося б, але я не можу уявити собі ситуацію, щоб залишити це. “Хімія” – це моя пристрасть, яка дає мені задоволення і щастя. Я не роблю музику для аплодисментів і нагород. Нагород маю багато, але вони представляють світ бізнесу. Я ніколи не шукав нагород. Це результат мого емоційного заангажування. Я завжди був чесний щодо своєї роботи і робив її максимальною самовіддачею. Це мій спосіб життя. Я не страждаю через відсутність мого імені у заголовках, тому що це ілюзія. І якщо хтось цим захоплюються, він втратив відчуття того, що робить. А в житті треба працювати із повною самовіддачею, працювати із хорошими людьми і отримувати від цього радість”, – заявив Бальчун в одному зі своїх інтерв’ю.

Як писали “Кадри”, Номінаційний комітет обрав поляка Войцеха Бальчуна єдиним кандидатом на посаду голови правління ПАТ “Українська залізниця”.

Залишити коментар

Останні звісточки по темі
Гучні теми
Новини партнерів