Першим заступником міністра інфраструктури стане креатура АП Євген Кравцов

Маргарита Замкова
вівторок, 24 Травень 2016, 16:29
0
Євген Кравцов (праворуч) передає посаду керівника "Української залізниці" Войцеху Бальчуну (ліворуч) і переїжджає у будівлю Міністерства інфраструктури в кабінет першого заступника Володимира Омеляна (у центрі) /uz.gov.ua

Євген Кравцов, який з 30 березня 2016 року виконував обов’язки голови правління ПАТ “Українська залізниця”, повертається на посаду заступника. Щоправда, не в команду Войцеха Бальчуна, якого вибрали керівником залізничного монополіста на кадровому конкурсі, а до Володимира Омеляна. У Міністерстві інфраструктури Кравцов обійме посаду першого заступника, вакантну після відставки Володимира Шульмейстера  у січні 2016 року.

Прізвище свого першого заступника міністр назвав під час зустрічі з міжнародними партнерами. Кравцов починав трудову діяльність у юридичній фірми “Астерс”, де став старшим юристом і партнером. Серед його клієнтів – такі всесвітньо відомі компанії, як  Google та Motorola Mobility. Радником генерального директора “Укрзалізниці” він став у січні 2015-го, а вже у травні – директором із реформування, правової та майнової політики. Згодом був уведений у правління ПАТ “Українська залізниця”. Найвища посада у держкомпанії Кравцову підкорилася наприкінці березня 2016 року, коли Мінінфраструктури поклало на нього виконання обов’язків голови правління замість Олександра Завгороднього.

Євгена Кравцова вважають креатурою київського ресторатора Михайла Бейліна. Цього радника  глави Адміністрації президента Бориса Ложкіна також називають “смотрящим” від Банкової за Мінінфраструктури та Мінагропродом. Саме Бейлін виступив одним із співзасновників фірми “Астерс”. Не менш помітний зв’язок Євгена Кравцова із колишнім міністром екології Ігорем Шевченком. Стосунок останнього до фірми “Астерс” іще відвертіший: до перейменування компанія називалася “Шевченко, Дідковський і партнери”.

Кажучи про свою команду, міністр інфраструктури також озвучив прізвища двох заступників.  Віктору Довганю, юристові з фірми “Довгань і партнери”, Володимир Омелян довірить напрямок європейської інтеграції, за який у міністерстві зараз відповідає Оксана Рейтер. Надія Казначеєва, інвестиційний банкір із компанії “Altius”, як очікується, куруватиме в Мінінфраструктури питання приватизації держпідприємств та роботу морського та річкового транспорту замість Юрія Васькова. Призначення на посади може відбутися вже на найближчому засіданні уряду в середу.

Як писали “Кадри”, міністр інфраструктури домігся призначення своїми заступниками Дмитра Роменського та Юрія Лавренюка. Команду радників Володимир Омелян сформував із Андрія Пивоварського, Олександра Клітіна, Олексія Соболєва, Андрія Мотовиловця, Яніки Мерило та Юрія Гусєва.

Залишити коментар