Підполковник міліції замінив Снітка в Мінінфраструктури

Артур Корсун
середа, 18 Травень 2016, 16:24
0
На початку проведення АТО Юрій Лавренюк допомагав бійцям батальйону "Свята Марія"/ 0629.com.ua

Команда міністра інфраструктури стрімко молодіє. 54-річного заступника Миколу Снітка замінив 36-річний Юрій Лавренюк.

У Міністерстві інфраструктури затверджений урядом заступник займатиметься реалізацією державної політики, організацією роботи та контролю у сфері залізничного транспорту. На відміну від свого попередника, який був “чистим” залізничником (у 1980-му Микола Снітко вже трудився помічником машиніста електровозу Локомотивного депо “Дарниця”, коли Юрій Лавренюк лише з’явився у Кам’янці-Подільському), професійний досвід новопризначений черпав у силових структурах, хоч і закінчив Тернопільську академію народного господарства.

Юрій Лавренюк служив оперативником у правоохоронній системі, у запас вийшов підполковником, заохочений низкою відомчих нагород СБУ та МВС. Має антикорупційний досвід, збирав його на тренінгах в Албанії, Грузії, Молдові, Казахстані, Польщі та США. Із січня 2007 року очолював Всеукраїнську спеціальну колегію з питань боротьби з корупцією. Ази управлінського досвіду здобув у Національній академії державного управління при Президентові України. У заступники міністра інфраструктури номінувався з посади голови наглядової ради Всеукраїнської спеціальної колегії з питань боротьби з корупцією та організованою злочинністю. А в травні 2014 року безуспішно балотувався на посаду начальника Управління МВС у Чернівецькій області.

Як писали “Кадри”, заступниками міністра інфраструктури працюють Дмитро Роменський, Юрій Васьков та Оксана Рейтер. У статусі радників Володимиру Омеляну допомагають Андрій Пивоварський, Олександр Клітін, Олексій Соболєв, Андрій Мотовиловець, Яніка Мерило та Юрій Гусєв.

Залишити коментар