Омелян розширює штат “громадських заступників”

Маргарита Замкова
четвер, 12 Травень 2016, 17:45
0
Радницею міністра інфраструктури Володимира Омеляна стала Яніка Мерило /platfor.ma

У міністра інфраструктури Володимира Омеляна з’явилося двоє радників, яких глава відомства назвав “громадськими заступниками”.

Так,  міністру допомагатиме порадами виконавчий директор української Асоціації венчурного капіталу UVCA Яніка Мерило. На своїй сторінці у “Фейсбук” вона написала, що посада офіційно називається “радник міністра” з “чіткими завданнями”. При цьому працюватиме Яніка на громадських засадах, оскільки естонське громадянство, за новим Законом “Про державну службу”, не дозволяє їй перебувати у штаті.

Мерило не вперше обіймає посаду радника міністра. У січні 2015-го вона працювала з міністром економічного розвитку та торгівлі Айварасом Абромавичусом. У травні полишила посаду, мотивуючи своє рішення відсутністю повноважень для запровадження електронного уряду. А через місяць її призначили радником львівського мера Андрія Садового. До приїзду в Україну Яніка 17 років працювала у галузі інвестування, управляла фондом прямих інвестицій в США, який вклав $350 млн в компанії з країн Балтії, Росії та України.

Радником Володимира Омеляна також став Юрій Гусєв, який з березня 2015 року до січня 2016-го обіймав посаду заступника міністра оборони.

На початку століття Гусєв побував у “Команді озимого покоління” Валерія Хорошковського. У 2009-2010 роках очолював групу радників колишнього міністра економіки Богдана Данилишина, після чого перейшов в Мінекономіки на посаду заступника директора департаменту з інвестицій. Працював керівником департаменту національних проектів у Державному агентстві з інвестицій, яке очолював Владислав Каськів. Останній зараз у розшуку.

Також Володимир Омелян планує призначити своїм радником директора департаменту інформаційних технологій секретаріату Кабміну Єгора Стефановича. У статусі радників також залишаються Олександр Клітін, Олексій Соболєв і Андрій Мотовиловець.

Як писали “Кадри“, у квітні радником Володимира Омеляна став колишній міністр інфраструктури Андрій Пивоварський.

Залишити коментар