Француз Маліж склав повноваження голови Номінаційного комітету

Володимир Кочетков
четвер, 13 Грудень 2018, 17:19
0
Маліж зробив кар'єру у компаніях Arthur Andersen, McKinsey&Company та BNP Paribas.

Директор Європейського банку реконструкції та розвитку в країнах Східної Європи та Кавказу Франсіс Маліж поступився посадою  Маттео Патроне.

Зміна у керівництві ЄБРР напряму впливає на представництві цієї інституції у комітеті з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств України. Кабінет Міністрів уже ухвалив відповідне розпорядження про зміни у складі незалежних недержавних експертів Номінаційного комітету.

Маліж зробив кар’єру у компаніях Arthur Andersen, McKinsey&Company та BNP Paribas.

Патроне з 2008 року працював у департаменті корпоративних інвестицій лондонського офісу ЄБРР, з 2012-го – очолював офіс ЄБРР у Сербії, а з 2015-го – офіс ЄБРР у Румунії та Болгарії.

Як писали “Кадри”, у березні 2018 року Кабінет Міністрів прийняв постанову №190, яка змінює формат проведення кадрових конкурсів.  Постійними представниками уряду в Номінаційному комітеті (із правом голосу) стали міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко, перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, міністр фінансів Оксана Маркарова та представник органу управління держпідприємства (змінюється для кожного конкурсу).

Незалежними членами Номінаційного комітету уряд обрав директора представництва Європейського банку реконструкції та розвитку в Україні Шевкі Аджунера, голову регіонального представництва Міжнародної фінансової корпорації (IFC) в Україні та Білорусі Джейсона Пеллмара, постійного представника Міжнародного валютного фонду в Україні Йосту Люнгмана та бізнес-омбудсмена в Україні Альгірдаса Шемету.

987654

 

У квітні 2018 року головою комітету обрали Шевкі Аджунера. Потім посаду обійняв Франсіс Маліж. Його відхід з комітету вимагає обрання нового керівника, яке планують провести на наступному засіданні.

Залишити коментар