Держсекретаря Мінприроди відсторонили від посади

Артур Корсунь
п’ятниця, 09 Березень 2018, 11:37
0
Державним секретарем Міністерства екології та природних ресурсів України Геннадій Дмитренко став у січні 2017 року / zhitomir-online.com

13 березня Комісія з питань вищого корпусу державної служби розпочне розгляд дисциплінарного провадження, порушеного щодо державного секретаря Міністерства екології та природних ресурсів України Геннадія Дмитренка.

Дисциплінарне провадження стосовно державного секретаря порушене вперше. Причини, через які Дмитренко потрапив під розслідування, наразі не оприлюднені.

Законодавство визначає кілька підстав для цього: вчинення державним службовцем протиправної винної дії або бездіяльності чи прийняття рішення, що полягає у невиконанні або неналежному виконанні посадових обов’язків. За такі дисциплінарні проступки на державного службовця можуть бути накладені дисциплінарні стягнення у вигляді зауваження, догани, попередження про неповну службову відповідність. Найсуворіше покарання – звільнення з посади.

На час проведення розслідування Дмитренко відсторонений від посади. Відповідне рішення уряд прийняв наприкінці лютого. Тоді ж виконання обов’язків державного секретаря поклали на Олену Гаврилюк, яка очолює управління експертної роботи та організаційно-аналітичного забезпечення Мінприроди.

Державним секретарем Міністерства екології та природних ресурсів України Геннадій Дмитренко став у січні 2017 року. У розпорядженні про призначення на посаду уряд встановив Дмитренкові 3-місячний випробувальний термін – переможець конкурсу набрав надзвичайно малу кількість балів. Контракт із Дмитренком укладений на п’ять років.

Залишити коментар