Відбір керівників ДБР узаконив детектор брехні

Артур Корсунь
четвер, 20 Липень 2017, 12:17
0
Поліграф уперше застосують для відбору конкурсантів на посади керівників Державного бюро розслідувань / 08.od.ua

Фінальним етапом відбору кандидатів на посади керівників Державного бюро розслідувань стане психофізіологічне дослідження із застосуванням поліграфа. Про це члени конкурсної комісії заявили на засіданні у вівторок.

Психофізіологічне дослідження із застосуванням поліграфа проведуть із залученням фінансової допомоги організацій-донорів.

“Є попередня готовність міжнародних донорів узяти на себе фінансування проведення поліграфу кандидатів на директора ДБР та його заступників. Відповідно, комісія звертається до провідних міжнародних організацій-донорів з пропозицією сприяти у фінансуванні дослідження на поліграфі. У разі офіційної згоди донорів економія складе понад 70 тис. грн.”, – зазначив член конкурсної комісії Денис Монастирський.

Положення про психофізіологічне дослідження із застосуванням поліграфа уряд затвердив минулого тижня. На саму ж необхідність цього випробування кандидатів вказує стаття 26 Закону “Про Державне бюро розслідування”. Пройти його мають 19 кандидатів на посаду директора ДБР та його заступників. Наразі лише стосовно 14 із них до Секретаріату Кабінету Міністрів надійшли документи для проведення спеціальної перевірки.

Як писали “Кадри”, до наступного етапу відбору керівників Державного бюро розслідувань пройшли 19 претендентів.

Залишити коментар