“От і все” – Мороза визначили переможцем конкурсу

Артур Корсунь
п’ятниця, 02 Червень 2017, 17:15
0
Пересівши у крісло голови Координаційного центру з надання правової допомоги Міністерства юстиції, Павло Мороз відкриє вакансію заступник міністра з питань державної реєстрації / facebook.com

Прогноз “Кадрів” таки підтвердився: піканта особливість консультаційного відбору голови Координаційного центру з надання правової допомоги Міністерства юстиції – кандидата-заступника міністра юстиції оцінюють перший заступник та заступник міністра – зіграла на користь Павла Мороза. Він обійшов свого конкурента – керуючого партнера ТОВ “Юридичне агентство “Шевчук та партнери” Олексія Шевчука на етапі співбесіди із в.о. державного секретаря Оленою Косолаповою.

Іще до проведення співбесід із критикою формату та результатів відбору виступили Відкрита громадська платформа розвитку української системи безоплатної правової допомоги та правозахисники.

“Ми не можемо вважати конкурс таким, що відбувся, через констатацію ознак адміністративного впливу міністерства як на процедури, відповідно до яких проводився конкурс, так і на перебіг проведення, оцінку результатів”, – зазначили представники платформи. На їхню думку, кандидати не мали рівних умов, превалював суб’єктивізм і викривлення оцінювання через відсутність чітких критеріїв оцінювання та визначених компетенцій. Зокрема, у складі комісії були працівники Міністерства юстиції, які як підлеглі  не могли об’єктивно оцінювати кандидатуру заступника міністра. Зрештою, саме міністерство в комісії було представлене аж 5 особами, а вирішальним голосом володіла перший заступник міністра.

У відповідь на закиди Мін’юст провів прес-конференцію.

“Я особисто провела співбесіди з цими кандидатами, в ході яких я заслухала бачення розвитку системи безоплатної правової допомоги. Також ми проаналізували управлінський досвід кандидатів. На підставі співбесід я прийняла рішення щодо обрання кандидатом на посаду директора Координаційного центру пана Мороза”, – дещо схвильовано розповіла Олена Косолапова.

“Ми зробили процедуру відбору надпрозорою”, – запевняла перший заступник міністра Наталія Севостьянова, яка очолювала комісію.

Заступнику міністра юстиції з питань державної реєстрації Павлу Морозу нічого не залишалося, як ще раз подякувати членам конкурсної комісії й окреслити основні тези своєї програми, хоч рішення про його призначення іще не прийняте. Тим не менше, він пообіцяв за 100 днів досягнути підвищення якості та швидкості надання послуг, розвинути онлайн-сервіси, популяризувати послуги безоплатної правової допомоги серед населення, підвищення правової грамотності громадян, а також підсилення інституційної спроможності та незалежності Координаційного центру.

У разі призначення Павла Мороза головою Координаційного центру з надання правової допомоги перед міністром юстиції Павлом Петренком постане іще одне завдання: знайти собі нового заступника з питань державної реєстрації.

Залишити коментар