Керівник Коломийської райлікарні перемогла у конкурсі на головлікаря “Охматдиту”

Артур Корсунь
п’ятниця, 02 Червень 2017, 05:11
0
У лютому 2017 року президент Петро Порошенко разом із головою Івано-Франківської обласної адміністрації Олегом Гончаруком, народним депутатом України Андрієм Іванчуком та головним лікарем райлікарні Іриною Садов'як відкрили у Коломиї нову поліклініку / dzerkalo.media

Головний лікар Коломийської районної центральної лікарні Ірина Садов’як може продовжити кар’єру у столиці. Вона перемогла у відкритому відборі кандидатів на посаду головного лікаря Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит”.

Комісія Міністерства охорони здоров’я заслухала сім презентацій: Володимира Левицького, Ірини Садов’як, Сергія Синицького, Володимира Сови, Інеси Шевченко, Костянтина Шусторовича та Сергія Яцемирського.

“Я чистий управлінець, жодного дня не працювала лікарем, і займаюсь саме організацією і всім, що стосується управлінської діяльності. Підбираю лише фахівців”, – розповіла про себе Ірина Садов’як, яка очолює Коломийську районну центральну лікарню 14 років.

Коли ж її запитали про знання англійської мови (за умовами конкурсу, вільне володіння українською мовою є обов’язковим для кандидата, а англійською – бажаним), то кандидатка спершу знітилася, а потім зізналася, що не володіє іноземною.

“Не приходилося якось. Хоча коли ми  були у Швейцарії, а для поїздки було обов’язковим знання англійської мови. Яким чином я туди попала – я не пам’ятаю. Але я буду вивчати мову надалі”, – запевнила  Ірина Садов’як, виходячи із зали засідань. Як виявилося згодом, поспішала на поїзд додому. Звістка про перемогу у конкурсі застала конкурсантку на під’їзді до Коломиї.

Цілком можливо, що членів комісії підкупили щирі висловлювання  Ірини Садов’як. Перемогу їй віддали одностайно.

“Її презентація відрізняла від інших, бо вона не лише говорила про бізнес-плани. Говорила про те, як змінюватиметься філософія лікарні. Коли вона сказала, що через корупцію звільнить лікаря, це було різко, і нам дуже сподобалося”, – розповіла в.о. міністра охорони здоров’я  Уляна Супрун.

Призначенню Ірини Садов’як на посаду головного лікаря “Охматдиту” передуватиме спецперевірка. Саму ж лікарню вона очолить після підписання контракту.

Як писали “Кадри”, Міністерство охорони здоров’я у січні 2017 року оголосило конкурс на посаду головного лікаря Національної дитячої спеціалізованої лікарні “Охматдит” після закінчення терміну дії контракту з Юрієм Гладушем, який з 2013 року очолював установу як головний лікар, а до того 10 років керував як генеральний директор. У першому відборі конкурсна комісія відхилила кандидатури Дмитра Вернигора, Олега Залати, Тетяни Іванової та Раїси Мостовенко. У повторному конкурсі взяли участь семеро кандидатів.

Залишити коментар