Ворвік перебрав повноваження Ковалів у наглядовій раді “Нафтогазу”

Артур Корсунь
середа, 03 Травень 2017, 15:43
0
Пол Ворвік (ліворуч) очолив наглядову раду НАК "Нафтогаз України" наступного дня після відставки Юлії Ковалів / naftogaz.com

Наприкінці квітня Кабінет Міністрів залишив без змін кількісний склад наглядової ради НАК “Нафтогаз України” і затвердив її членів на новий термін виконання повноважень. Пол Ворвік, Маркус Річардс і Чарльз Проктор працюватимуть як незалежні директори, а Володимир Демчишин здійснюватиме функції представника держави.

Тижнем раніше позачергове засідання наглядової ради закінчилося для Пола Ворвіка обранням головою, а для Володимира Демчишина – заступником голови наглядової ради компанії. Такі кадрові перестановки були зумовлені відставкою Юлії Ковалів, яка очолювала орган корпоративного управління з травня 2016 року як перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі. Зараз Ковалів зосередилася на керівництві офісом Національної інвестиційної ради при президентові України.

У попередньому складі наглядової ради Пол Ворвік займав позицію заступника голови. Він також очолює (без виконавчих повноважень) компанії Andalas Energy and Power PLC та Ardyne Technologies Limited, а до 2015-го був виконавчим директором компанії Repsol, у яку прийшов із посади виконавчого віце-президента компанії Talisman Energy Inc. Узагалі, із понад 40-річного трудового стажу Ворвік 38 років присвятив роботі у нафтогазовій галузі. Він обіймав посади керуючого директора компанії Phoenix Park Gas Processors у Тринідад і Тобаґо, генерального директора компанії Gulfstream Resources та керуючого директора Conoco в Нігерії, генерального директора компанії Gulf Indonesia Resources та президента ConocoPhillips в Індонезії, на Середньому Сході, у Північній Африці, Європі та Західній Африці. За освітою Пол Ворвік інженер, здобув ступінь магістра наук у Кренфілдському інституті технологій (Великобританія). Він також є дійсним членом Королівського інституту суднобудівників, Інституту зварювання та Енергетичного інституту.

Володимир Демчишин у наглядову раду потрапив у ранзі екс-міністра енергетики та вугільної промисловості та за погодженням Комітету з призначення керівників особливо важливих для економіки підприємств при Мінекономрозвитку. Кар’єру почав з посади менеджера компанії Ernst&Young. До 2008 року обіймав посаду віце-президента української філії “ING Bank”, потім перейшов у компанію “Інвестиційний капітал Україна” (ICU), в якій до 2014 року очолював відділ інвестиційно-банківських послуг. На посаду міністра призначений того ж року після кількох місяців керівництва Національною комісіє, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Освіту здобув на факультеті міжнародних економічних відносин ЛНУ ім. І. Франка, в Європейському університеті “Віадріна” (Франкфурт-на-Одері, Німеччина) та у бізнес-школі Канзаського університету (США).

Як писали “Кадри”, у наглядовій раді публічного акціонерного товариства “НАК “Нафтогаз України”, за постановою уряду, засідатимуть семеро членів. До трьох незалежних директорів оберуть іще одного. Решта здійснюватимуть функції представників держави.

Залишити коментар