Юлія Ковалів залишила наглядову раду “Нафтогазу”

Артур Корсунь
п’ятниця, 14 Квітень 2017, 11:52
0
Юлія Ковалів очолювала наглядову рада НАК “Нафтогаз України” з травня 2016 року / utg.ua

На початку квітня голова наглядової ради НАК “Нафтогаз України” Юлія Ковалів написала заяву про припинення своїх повноважень, і члени наглядової ради компанії на позачерговому засіданні задовольнили її.

Відставку Ковалів пов’язана зі зверненням членів наглядової ради до віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона від 6 квітня, у якому незалежні директори-іноземці Пол Ворвік, Маркус Річардс та Річардс Проктор та українка-голова заявили про “неможливе та неприйнятне” подальше продовження виконання функцій. Члени наглядової ради скаржилися на дії уряду, які призвели до поточної кризи збору платежів, та на проблемне подання е-декларацій.

“Здійснивши декілька спроб, ми переконалися, що виконання всіх необхідних дій для іноземців є неможливим, а невиконання таких дій може потенційно привести до кримінального переслідування проти нас. Стосовно цього питання ми звертаємо вашу увагу на те, що незалежні члени Наглядової Ради підпадають під дію Закону Великої Британії про хабарництво (UK Bribery Act), а також Закону про корупцію за кордоном США (US FCPA), які мають далекосяжні наслідки для осіб, які вдаються до корупційних дій”, – заявили незалежні директори. З усього складу наглядової ради звернення не підписав лише колишній міністр енергетики Володимир Демчишин.

Річні загальні збори акціонерів НАК “Нафтогаз України” мають відбутися до 30 квітня 2017 року. На цьому засіданні, як планується, склад наглядової ради переоберуть.

Юлія Ковалів очолила наглядову рада НАК “Нафтогаз України” у травні 2016 року. На той час вона працювала першим заступником міністра економічного розвитку і торгівлі. Зараз Ковалів керує офісом Національної інвестиційної ради при президентові України.

“У подальшому планую повністю зосередитись на роботі в офісі”, – зазначила Юлія Ковалів у коментарі “Кадрам”.

Як писали “Кадри”, уряд постановив збільшити кількісний склад наглядової ради ПАТ “НАК “Нафтогаз України” до семи членів, четверо з яких матимуть незалежний статус.

Залишити коментар