Члени комісії Держслужби надали перевагу чиновницям

Андрій Колесник
четвер, 16 Березень 2017, 09:38
0
За місяць до перемоги у конкурсі на посаду голови Олешківської районної державної адміністрації Херсонської області Олена Кравченко-Скалозуб (ліворуч) була звільнена з посади першого заступника голови Голопристанської РДА / xkm.ks.ua

У Національному агентстві з питань держслужби провели відбір на вакантні посади голів районних державних адміністрацій. У дев’яти конкурсах із 13 комісія з питань вищого корпусу державної служби визначила переможців. При цьому члени комісії надали перевагу чиновницям.

Так, у конкурсі на посаду голови Костянтинівської районної державної адміністрації Донецької області перемогла Наталія Виниченко, яка очолює відділ освіти РДА й керує районною організацією Спілки жінок України.

На посаду голови Хорошівської районної державної адміністрації Житомирської області комісія запропонувала Галину Ширченко. Іншого вибору члени комісії не мали: заступник голови РДА з освітою педагога й багаторічним досвідом шкільного директора єдиною брала участь у конкурсі.

Значно більше опонентів у конкурсі на посаду Олешківської районної державної адміністрації Херсонської області мала Олена Кравченко-Скалозуб – аж шестеро. Щоправда, із них лише Наталія Макаренко була працевлаштована – на посаді заступник голови РДА. Проте у фінальний етап відбору – на співбесіду – пройшли безробітні Олена Кравченко-Скалозуб та Сергій Тригуб.

Щоправда, переможниця конкурсу Олена Кравченко-Скалозуб усього місяць перебуває у статусі тимчасово непрацюючої. На початку лютого 2017 року її звільнила з посади першого заступника голови Голопристанської РДА Тетяна Гасаненко, яка перемогла у конкурсі на вакантну посаду після звільнення хабарника Олександра Богуненка. Переїзд із Голої Пристані на роботу в райдержадміністрацію в Олешки для Олени Кравченко-Скалозуб проблемою не стане: у чиновниці з 15-літнім стажем задекларовані власне помешкання у райцентрі та два авто – позашляховик Mitsubishi Outlander (2008) та Opel Vectra (2006). За результатами конкурсу Сергій Тригуб має статус резервного кандидата й може сподіватися на посаду голови РДА, якщо щось завадить призначенню Олени Кравченко-Скалозуб.

Інспектор з кадрів ТОВ “Український рисовий елеватор” Світлана Коваленко може піднятися до посади голови Каланчацької районної державної адміністрації Херсонської області. Принаймні, саме Коваленко комісія назвала переможцем конкурсу.

Вочевидь, добре знається на держуправлінні Вікторія Вершняк, яка перемогла у конкурсі на зайняття вакантної посади голови Носівської районної державної адміністрації Чернігівської області. За посаду вона змагалася у статусі керівник апарату РДА.

Чоловіки перемогли у кадрових конкурсах на чотири посади, три з яких – в Одеській області. Головою Захарівської РДА рекомендовано начальника відділу освіти, культури та туризму Великомихайлівської селищної ради Великомихайлівського району Ігоря Стебловського, Лиманської РДА – заступника начальника Чорноморської об’єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС в Одеській області Василя Приймака, а Окнянської ДРА – керуючого справами організаційного відділу виконавчого апарату Окнянської районної ради Олександра Безименка Сергійовича. У конкурсі на посаду керівника Липоводолинської РДА Сумської області переміг заступник Роменського міського голови Іван Яременко. Натомість заступник голови Липоводолинської РДА Володимир Грицай обраний резервним кандидатом.

Голів Вільшанської РДА Кіровоградської області, Печенізької РДА Харківської області Саратської РДА Одеської області та Новгород-Сіверської РДА Чернігівської області обиратимуть на повторному конкурсі.

Як писали “Кадри”, 14 березня 2017 року вища комісія з питань державної служби обирала кандидатів на вакантні посади голів державних районних адміністрацій низки областей.

Залишити коментар