Чергова ротація голів райдержадміністрацій

Маргарита Замкова
середа, 30 Листопад 2016, 04:50
0
Надія Артеменко (ліворуч) після відставки з посади Глухівської РДА очолила Березівську сільську ради на Сумщині / berezanvk.com.ua

30 листопада 2016 року закінчаться відбори голів семи районних адміністрацій на Херсонщині – Бериславської, Високопільської, Голопристанської, Горностаївської, Іванівської, Новотроїцької та Чаплинської, а також Глухівської РДА на Сумщині. “Кадри” продовжують досліджувати, через що посад позбулися керівники згаданих РДА.

Участь у конкурсі на посаду голови Бериславської РДА беруть семеро осіб. Зокрема, перший заступник голови Олександр Мандра, заступник голови Ірина Дробиш, начальник відділу з питань цивільного захисту та житлово-комунального господарства РДА Віктор Підопригора, директор місцевої спортивної школи Юрій Сорочинський, а також двоє тимчасово безробітних – Віталій Спіжов та Олександр Гомон. Попереднього очільника району Максима Приходька президент Петро Порошенко звільнив у липні 2016 року – за його ж баажанням. Варто згадати, що пан Приходько встиг відзначитися не найкращим вчинком: у вересні 2015 року ДАІ затримала його під час кермування у вельми нетверезому стані.

На посаду голови Високопільської РДА балотується перший заступник Михайло Старух. Безробітний Олег Князєв не прийшов на тестування на знання законодавства. Попередній очільник – місцевий фермер Сергій Овчарук – був звільнений президентом у грудні 2015 року. Він не встиг пропрацювати на посаді й року.

Поборотися за посаду голови Голопристанської РДА спробують аж восьмеро претендентів. Зокрема, начальник відділу Бериславської РДА Віктор Підопригора. Також на конкурс подаються заступник голови Іванівської РДА Тетяна Гасаненко і четверо безробітних – Володимир Лєнь, Олександр Фалков, Василь Поліщук і Сергій Коротких. Попередній очільник Голопристанської районної адміністрації Олександр Богуненко посаду посів у лютому 2015 року, а в квітні 2016-го попався на корупції. Він узяв 3 млн грн. хабара ще у серпні попереднього року. Але був звільнений з-під варти під заставу в 1,3 млн грн. Судові засідання у його справі кілька разів переносилися, а нещодавно стало відомо, що провадження може взагалі розвалитися через відмову основного свідка Яни Теплової давати свідчення. Жінка переживає за власну безпеку, адже невідомі вже підпалили її автомобіль.

Конкурс на посаду голови Горностаївської районної держадміністрації не є дуже популярним: на це крісло претендує перший заступник голови РДА Олександр Єрохін та в.о. начальника курсу факультету підготовки, перепідготовки та підвищення кваліфікації працівників податкової міліції університету ДФС України Семен Бобік. Попередній очільник РДА Олег Іпатов був звільнений з посади у жовтні 2015 року. Про нього відомо, що він був директором ОАО “Юр-Лекс”, а на довиборах по округу № 183 працював довіреною особою кандидата в президенти Ольги Осипенко. Цікаво, що разом з Іпатовим інтереси Осипенко під час передвиборчої кампанії представляла юрист Яна Теплова, про яку згадувалося вище.

На посаду голови Іванівської РДА теж подаються усього двоє претендентів:  перший заступник голови Сергій Довбня та тимчасово безробітний Андрій Бутенко, який керував адміністрацією до липня 2016 року.

Новотроїцьку РДА може очолити хтось з трьох допущених до участі кандидатів: начальник відділу економічного, регіонального розвитку та торгівлі адміністрації Наталія Солтановська та тимчасово безробітний Андрій Гонаров. Попередній голова адміністрації Юрій Коцегубов був звільнений у листопаді 2015 року. Це при тому, що тодішній голова Херсонської ОДА Андрій Путилов вважав Коцегубова наступним губернатором Херсонщини. Щоправда, Юрій Коцегубов без посади не залишився: очолив Новотроїцьку райраду від “Блоку Петра Порошенка”.

У конкурсі на посаду голови Чаплинської районної державної адміністрації змагаються заступник голови Олександр Бурейко та тимчасово безробітний Руслан Русаль. Попередній керівник РДА Сергій Лепський позбувся крісла у січні 2015 року.

Нарешті, восьма райдержадміністрація, де 30 листопада відбудеться конкурс – Глухівська РДА Сумської області. У відборі беруть участь заступник голови Вікторія Сокол, юрисконсульт ТОВ “Зеленбуд” Олександр Осьмаков, керівник ОСББ “Фортеця-55” Олександр Бескоровайний і безробітний Василь Турок. Надію Артеменко, яка раніше обіймала цю посаду, президент звільнив під час чергової кадрової чистки 10 грудня 2015 року. Зараз вона очолює Березівську сільську раду.

 

Залишити коментар