Як осиротіли посади керівників десяти райдержадміністрацій

Артур Корсун
четвер, 27 Жовтень 2016, 06:25
0
Керівника Первомайської районної державної адміністрації Миколаївської області Віктора Сироту президент України звільнив за порушення присяги державного службовця / zn.ua

Президент України Петро Порошенко оголосив чергові конкурси на зайняття вакантних посад голів районних державних адміністрацій. Нових керівників шукатимуть для десяти РДА. “Кадри” придивилися, через що голови райдержадміністрацій позбулися влади і довіри президента.

Іще тепле крісло Тетяни Твардовської, яка подала заяву на звільнення з посади голови Снігурівської районної державної адміністрації Миколаївської області 22 вересня 2016 року. Як запевнила, далі розвиватиме проект будівництва нового заводу з переробки томатів компанією Agrofusion. Натомість народний депутат Андрій Вадатурський припускає, що чиновниця звільнилася під тиском кримінальних справ. Замість себе Твардовська залишила першого заступника голови РДА Андрія Бохонка.

Василь Іванченко залишив посаду голови Доманівської районної державної адміністрації Миколаївської області 16 вересня 2016 року, хоч на початку липня Первомайський районний суд визнав його та колишнього начальника Доманівського райвідділу міліції Ігоря Паламарчука винними у незаконному зборі 111 тон озимої пшениці загальною вартістю понад 200 тис. грн. із земельної ділянки фермера у межах Зеленоярівської сільської ради в липні 2014 року. Замість Іванченка функції та повноваження голови РДА виконує перший заступник голови райдержадміністрації з соціальних, гуманітарних та політико-правових питань Наталя Фалько.

Іван Демихін позбувся посади Липовецької районної державної адміністрації Вінницької області після того, як його на хабарі затримали співробітники спецслужб. Керівник РДА готовий був посприяти у виділенні земельної ділянки площею 26 га приватному підприємцеві виключно за $3,9 тис. І хоч затримання чиновника сталося наприкінці серпня 2016 року, розпорядження про звільнення Демихіна президент видав аж 13 вересня 2016 року. Зараз РДА керує перший заступник голови райдержадміністрації Ольга Дмитрів.

Понад три місяці минуло після звільнення Сергія Киркевича з посади голови Дубровицької районної державної адміністрації Рівненської області згідно з поданою ним заявою. На початку липня 2016 року Департамент захисту економіки Національної поліції України спільно зі співробітниками ГПУ та СБУ викрив організаторів видобування бурштину в Рівненській області. Під час спецоперації правоохоронці обшукали й помешкання та робочий кабінет Сергія Киркевича. І хоч нічого не знайшли і жодних звинувачень не висунули, чиновник 15 липня 2016 року подав заяву на звільнення. З того часу РДА управляє перший заступник голови Микола Кохно.

Посада голови Глобинської районної державної адміністрації Полтавської області вакантна з 15 червня 2016 року. Колишній керівник Василь Вакуленко теж погорів на хабарі: вимагав від підприємця $30 тис. за надання в оренду з правом викупу колишнього приміщення дитячого садочку та школи площею 600 кв. м і майже 3 га прилеглої землі. Голову РДА затримали у травні, і з того часу виконання обов’язків керівника РДА президент поклав на першого заступника Володимира Молодчина.

Віктор Симоненко очолював Оржицьку районну державну адміністрацію Полтавської області з 2007 року й залишив посаду наприкінці квітня 2016 року, за кілька днів до набрання чинності Закону “Про державну службу”. Зараз обов’язки голови РДА тимчасово виконує керівник апарату РДА Лілія Парасоцька.

Алла Черній пропрацювала на посаді голови Млинівської районної державної адміністрації на Рівненщині два роки й 27 квітня 2016 року залишила її на свого заступника Всеволода Пекарського. Сама ж пішла засідати в облраді у фракції “Батьківщини”.

Так само вчинив і почесний землевпорядник України Микола Мельник. Він трохи більше року очолював Березнівську районну державну адміністрацію Рівненської області та проміняв її на мандат фракції “Блок Петра Порошенка” в облраді. Перший заступник голови Віктор Партак уже півроку виконує обов’язки керівника РДА.

У Баштанському районі Миколаївської області Олександр Славінський опікується не лише фінансово-економічними питаннями, промисловістю, будівництвом, транспортом, житлово-комунальним господарством, цивільним захистом та агропромисловим розвитком. Із березня 2016 року він – наступник Олега Сидорики, який залишив посаду голови Баштанської РДА через низький рівень оплати праці.

Більше року вакантна посада голови Первомайської районної державної адміністрації Миколаївської області. Президент України звільнив Віктора Сироту за порушення присяги державного службовця. Керівник РДА дозволив собі обсипати добірною лайкою поліцейських, які зупинили його авто за перевищення швидкості руху. У кріслі “виконувача функцій і повноважень” голови РДА зараз сидить перший заступник голови Сергій Бондаренко.

Документи від кандидатів на посади керівників РДА прийматимуть до 4 листопада 2016 року. Конкурсний відбір розпочнеться 10 листопада в Національному агентстві з питань державної служби.

Як писали “Кадри”, кандидатів на посади голів місцевих державних адміністрацій обирає комісія з питань вищого корпусу державної служби.

Залишити коментар