У Комісію з питань вищого корпусу держслужби увійшло 11 членів

Артур Корсунь
понеділок, 18 Липень 2016, 10:16
0
Комісія з питань вищого корпусу держслужби проводить конкурси на зайняття вакантних посад держслужби категорії "А" /guds.gov.ua

Уряд створив Комісію з питань вищого корпусу державної служби, яка за результатами конкурсу відбиратиме високопосадовців.

“Уперше в історії керівники центральних органів виконавчої влади та місцевих державних адміністрацій будуть призначатись за результатами відкритих конкурсів. Розпочинається процес якісного оновлення вищої ланки системи державного управління. Конкурсний відбір дасть можливість залучити до управлінської вертикалі найбільш професійних, освічених, компетентних. Доступ до найвищих посад відкритий і рівний для всіх. Участь в конкурсі може взяти кожен, хто відповідає вимогам до певної посади”, – зазначив міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко.

За Законом “Про державну службу”, Комісія з питань вищого корпусу держслужби проводить конкурси на зайняття вакантних посад держслужби категорії “А”, розглядає пропозиції та надає згоду на дострокове звільнення з посад держслужбовців цієї категорії, а також здійснює дисциплінарні провадження щодо них. До вищого корпусу держслужби належать посади: державного секретаря Кабінету Міністрів та його заступників; державних секретарів міністерств; керівників центральних органів виконавчої влади, які не є членами Уряду, та їх заступників; керівників апаратів Конституційного Суду, Верховного Суду, вищих спеціалізованих судів та їх заступників; голів місцевих державних адміністрацій.

Своїх представників до  Комісії увійшли делегували  Адміністрація президента України, Кабінет Міністрів, Державна судова адміністрація України, профспілки, роботодавці, громадські об’єднання, наукові установи, навчальні заклади та експерти. Це керівник Головного департаменту регіональної та кадрової політики АП Наталія Анненкова, голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко, голова Національного агентства з питань запобігання корупції Наталія Корчак, голова Державного агентства з питань електронного урядування України Олександр Риженко, голова Державної судової адміністрації України Зеновій Холоднюк, член Центрального комітету Профспілки працівників державних установ України Тетяна Нікітіна, заступник гендиректора Федерації роботодавців України Родіон Колишко, виконавчий директор Благодійного фонду “Творчий центр ТЦК” Володимир  Купрій, заступник директора Інституту законодавства Верховної Ради України Артем Янчук, голова правління громадської організації “Центр політико-правових реформ”  Ігор Коліушко,  професор кафедри публічного управління та менеджменту організацій Чернігівського національного технологічного університету Ольга Руденко. Очолив комісію Костянтин Ващенко, секретарем обрали Віту Костик, завідувача сектору забезпечення діяльності Комісії вищого корпусу державної служби Нацдержслужби.

У комітеті з відбору кандидатів на зайняття вакантних посад державної служби категорії “А” засідатимуть Наталія Анненкова, Костянтин Ващенко, Ігор Коліушко, Олександр Риженко, Зеновій Холоднюк та Артем Янчук. До складу комітету з дисциплінарних проваджень щодо державних службовців входять Наталія Корчак, Тетяна Нікітіна, Родіон Колишко, Володимир Купрій та Ольга Руденко.

Залишити коментар