Костянтин Ващенко: “На перших конкурсах вибирали з того, що є”

Маргарита Замкова
четвер, 27 Жовтень 2016, 14:20
0
Голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко каже, що на посади категорії "Б" конкурс сягає п'яти осіб на місце, категорії "А" - 12 / tneu.edu.ua

 

За чинним Законом “Про державну службу” з травня 2016 року проведено понад 2500 конкурсних відборів, зокрема 40 на посади категорії “А”. Про це заявив голова Національного агентства з питань державної служби Костянтин Ващенко під час “круглого столу” на тему “Державний секретар. Нова посада – нові виклики”.

“Середня кількість осіб, які подаються на посади категорії “Б”, сягає п’яти осіб на місце, у категорії “А” – 12. Якщо згадати ситуацію річної давнини, то було менше двох осіб на місце. Тобто, у людей є розуміння і віра в те, що вони справді через конкурс можуть обійняти ту чи іншу посаду”, – зазначив Костянтин Ващенко.

Він також зауважив, що якість кандидатів не завжди дозволяє обрати гідного претендента.

“Із тих 40 конкурсів, які відбулися безпосередньо через комісію з питань вищого корпусу державної служби, по восьми не було виявлено переможців. Із семи районів Одеської області, де нещодавно пройшли конкурси, рішення прийнято лише по трьох. І то по одному кандидат ледь-ледь подолав рубіж співбесіди. По чотирьом будуть проведені нові конкурси, тому що комісія не знайшла можливості обрати переможця”, – заявив Костянтин Ващенко.

За його словами, комісія з питань вищого корпусу державної служби не з самого початку працювала, як належить.

“На перших конкурсах були такі випадки – вибирали з того, що є. Але потім ми зрозуміли для себе, що навіть якщо один-єдиний кандидат проходить до етапу співбесіди, це ще не гарантує, що він виграє. Крім того, з точку зору організації, матеріально-технологічного забезпечення, а, найголовніше, методологічно комісія значно вдосконалила свою роботу. Зізнаюся, ми не з самого початку працювали, як належить. Але є перспектива для розвитку, вдосконалення роботи”, – заявив голова Нацдержслужби.

Як писали “Кадри”, Кабінет Міністрів визначив загальні та спеціальні вимоги до претендентів на посади вищих державних службовців.

 

Залишити коментар