Савченко поклався на раду колишніх

Артур Корсунь
понеділок, 24 Жовтень 2016, 12:37
0
До складу консультативно-дорадчого органу голова Миколаївської ОДА Олексій Савченко запросив шістьох чиновників і політиків, які очолювали Миколаївщину упродовж останніх 25 років / svidok.info

Одним із перших своїх розпоряджень голова Миколаївської обласної державної адміністрації Олексій Савченко скликав раду колишніх очільників МОДА.

До складу цього консультативно-дорадчого органу ввійшли шестеро чиновників і політиків, які очолювали Миколаївщину упродовж останніх 25 років.

Найбільш помітної фігурою серед консультантів-радників, які, за очікуваннями Олексія Савченка, мали би поділитися досвідом у процесі вирішення актуальних питань розвитку області, є Анатолій Кінах. Лідер Партії промисловців і підприємців України, міністр економіки і голова Ради національної безпеки та оборони у часи президентства Віктора Ющенка та прем’єр-міністр при Леоніді Кучмі, у березні 1992 року – липні 1994 року був представником президента Леоніда Кравчука в області, а до липня 1995 року очолював облвиконком.

“Якщо тобі бракує якогось досвіду, то візьми радників. Не обов’язково на платній основі. Чого соромитися? Практично всі приводять зі собою чи беруть грамотних людей, які підказують, що робити і як чинити у тій чи іншій ситуації. Тим паче – за нинішніх умов”, – заявив в одному з інтерв’ю після корупційного скандалу в Миколаївській ОДА Микола Круглов. Він двічі – у липні 1995 року-листопаді 1999 року та в березні 2010 року-лютому 2014 року – очолював облдержадміністрацію, а тепер отримав запрошення увійти в раду колишніх.

Також у перелік консультантів-радників потрапив Олексій Гаркуша – голова Миколаївської ОДА у листопаді 1999 року-січні 2005 року та у липні 2007 року – березні 2010 року, та його наступник Олександр Садиков (січень 2005 року — липень 2007 року).

Значно менший досвід управління облдержадміністрацією в Геннадія Ніколенка, який був на посаді у лютому-березні 2014 року. Зате про сучасні реалії області, вочевидь, Олексієві Савченкові може розповісти Вадим Меріков, губернаторство якого почалося у липні 2014 року й безславно закінчилося у червні 2016 року. До речі, колишнього першого заступника Вадима Мерікова й керівника Миколаївської ОДА у березні-липні 2014 року Миколу Романчука новий губернатор до складу ради консультантів не взяв.

Як писали “Кадри”, президент України Петро Порошенко призначив Олексія Савченка головою Миколаївської обласної державної адміністрації з 6 жовтня 2016 року.

Залишити коментар