Савченку дали три місяці

Артур Корсунь
п’ятниця, 07 Жовтень 2016, 10:31
0
Миколаївський губернатор Олексій Савченко налаштований побороти корупцію в області / unian.net

Президент України Петро Порошенко підписав указ про призначення Олексія Савченка головою Миколаївської обласної державної адміністрації з 6 жовтня 2016 року.

У день підписання президентського указу 38-річного Олексія Савченка представили в Миколаївській ОДА. Рішення Петра Порошенка зачитав перший заступник голови Адміністрації президента України Віталій Ковальчук. Савченко подякував за високу довіру президентові й попередив обласний актив, що налаштований на боротьбу з корупцією. Заява очікувана: саме через хабарництво першого заступника губернатора Миколи Романчука посад позбулися голова ОДА Вадим Меріков, керівник обласного управління Нацполіції Віталій Гончаров та обласний прокурор В’ячеслав Кривов’яз.

До Рідзва 2017 року переможець першого кадрового відбору керівника обласної державної адміністрації працюватиме в режимі випробування. Якщо після закінчення цього терміну Олексій Савченко відмовиться від посади, на його місце, відповідно до законодавства, заступить Артем Ващиленко. Виконавчий директор Миколаївського регіонального центру підтримки бізнесу отримав таке право як резервіст конкурсу.

Зміни очікуються і під куполом Верховної Ради. Як повноправний губернатор Миколаївщини, Олексій Савченко має скласти депутатський мандат. На його місце, як очікується, зайде Юрій Буглак. Або ж Роман Зварич, колишній міністр юстиції в урядах Юлії Тимошенко та Віктора Януковича – якщо головний юридичний радник “Кондитерської корпорації “Рошен” відмовиться від депутатства.

Як писали “Кадри”, 14 вересня 2016 року Олексій Савченко переміг у конкурсі на посаду голови Миколаївської обласної державної адміністрації.

 

 

Залишити коментар