Віктор Чумак: “Є підозра, що Варченко будуть “тягнути”

Маргарита Замкова
четвер, 20 Жовтень 2016, 10:20
0
Управління Генпрокуратури Ольга Варченко очолила 7 червня 2016 року - за день до завершення подачі документів на конкурс керівників Державного бюро розслідувань / facebook.com

Керівник управління процесуального керівництва, підтримки державного обвинувачення та представництва в суді департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Ольга Варченко домоглася повернення у конкурс на посади директора та двох заступників директора Державного бюро розслідувань.

Через віковий ценз старший радник юстиції Ольга Варченко раніше залишилася за бортом відбору й не змогла б узяти участь у його перших етапах – тестуванні професійних і загальних здібностей. Випробування 61 кандидата комісія призначила на 1 жовтня 2016 року. Та після скарг учасників відбору на якість тестових завдань, конкурсна комісія перенесла тестування на 29 жовтня. Ольга Варченко теж подала скаргу й попросила включити її до списків конкурсантів, позаяк 2 листопада 2016 року їй виповниться 35 років. На різницю у чотири дні члени комісії вирішили не зважати.

“За законом про Державне бюро розслідувань, 35 років – це вік, у якому особа має право вступати на посаду”, – прокоментував рішення комісії голова Роман Майданик.

Народний депутат й один із співавторів закону про Державне бюро розслідувань Віктор Чумак припускає, що пауза у проведенні конкурсу, викликана перевіркою якості тестових завдань, не випадкова. На його думку, перенесення дати тестування було навмисним, аби Ольга Варченко змогла пройти відбір.

“Є підозра, що Варченко будуть “тягнути”. Давайте подивимося. У мене є така підозра. Якщо вона буде реалізована, тоді можна буде сказати, що у Чумака була така підозра. А якщо не справдиться, то я визнаю, що був неправий, – заявив Віктор Чумак. – У нас усі конкурси проводяться так, що йде боротьба не за якість конкурсантів, а за можливість контролювати конкурсну комісію”.

Ольга Варченко закінчила Національну юридичну академію імені Ярослава Мудрого 2002 року й почала працювати старшим помічником прокурора Дарницького району Києва. У жовтні 2013-го стала заступником начальника слідчого управління столичної прокуратури. Потім півтора року була прокурором прокуратури Деснянського району столиці, а в лютому 2016 року перейшла у Генпрокуратуру. Управління процесуального керівництва, підтримання державного обвинувачення та представництва в суді департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки очолила 7 червня 2016 року – за день до завершення подачі документів на конкурс керівників Державного бюро розслідувань.

Як писали “Кадри”, комісія з проведення конкурсу на зайняття керівник посад у Державному бюро розслідувань призначила проведення тестування кандидатів на професійні та загальні здібності на 29 жовтня та 5 листопада 2016 року.

Залишити коментар