Професіоналізм претендентів на посади у Державному бюро розслідувань перевірять 29 жовтня

Артур Корсунь
середа, 12 Жовтень 2016, 09:29
0
Правознавець Микола Хавронюк узяв на себе відповідальність за якість тестових завдань для перевірки учасників конкурсу / nurotan.kz

Комісія з проведення конкурсу на зайняття керівник посад у Державному бюро розслідувань визначилася із датами проведення тестування кандидатів на професійні та загальні здібності. Випробування відбудуться 29 жовтня та 5 листопада 2016 року.

Рішення про дати проведення тестувань члени комісії прийняли 11 жовтня 2016 року після вивчення відповіді Миколи Хавронюка, професора кафедри кримінального права та кримінології юридичного факультету Київського національного університету ім. Т. Шевченка, на звернення конкурсанта Анатолія Матіоса. Нагадаємо, військовий прокурор оскаржив якість тестових завдань. Також на неточності вказав конкурсант Геннадій Петер. Через це комісія за засіданні 30 вересня 2016 року перенесла випробування кандидатів на невизначений термін.

“Масових неточностей немає, – запевнив Микола Хавронюк у супровідному до оновленого комплекту тестових завдань листі членам комісії. – Спірні моменти вилучені у тестових завдання за напрямками “Кримінальний кодекс”, “Кримінально-процесуальний кодекс”, “Оперативно-розшукова діяльність”, “Конституція”. Тести є якісними. Вони створені на базі завдань для конкурсантів у НАБУ та прокуратуру, апробовані на конкурсах, відредаговані трьома незалежними експертами та приведені у відповідність до змін у законодавство”.

Професор Хавронюк проте визнав, що певні вади у тестових завданнях усе ж можуть бути.

“Але їх не більше 1-2 % всіх тестових завдань, а тому вони не можуть бути критичними в контексті результатів конкурсу”, – вважає криміналіст.

Комісія врахувала висновок експерта й затвердила виправлені тестові завдання. Випробування професійних знань кандидатів відбудеться 29 жовтня у приміщенні Нацагентства з питань державної служби. А через тиждень – 5 листопада – члени комісії перевірять кандидатів на загальні здібності.

Як писали “Кадри”, участь у конкурсі на керівні посади у Державному бюро розслідувань – директора, його заступників, директорів територіальних органів і керівників підрозділів центрального апарату – візьме 61 кандидат.

Залишити коментар