Донори “Укрпошти”

Володимир Охотний
середа, 05 Жовтень 2016, 13:57
0
"Команда мрії" для "Укрпошти (зліва на право): Олександр Наход, Сергій Галаган, Олександр Перцовський, Ігор Смелянський та Олександр Чернявський / facebook.com

“Укрпошта” чи не щотижня оголошує конкурси на заміщення вакантних посад. Генеральний директор УДППЗ “Укрпошта” Ігор Смелянський узяв курс на кадрове оновлення. Щойно закінчився відбір нового маркетингового директора. Із 19 кандидатів вибрали шістьох фіналістів, а прізвище переможця обіцяють оголосити у найближчі дні. Тим часом стартували конкурси на керівників обласних філій. Переможцям обіцяють ринкову зарплату + бонуси, повний картбланш на формування команди, чимало амбітних завдань і роботу з людьми, які надихають. “Кадри” придивилися, з кого Ігор Смелянський сформував свою “команду мрії” за перші 100 днів на посаді.

На відміну від традиційної практики держпідприємств, коли очільники мігрують з інших посад державного сектору, більшість із семи нових заступників Смелянського зробили кар’єру в корпоративному секторі. Кадровими донорами “Укрпошти” стали компанії DHL, “Інтерпайп”, “Укртелеком”, UMH, “Енергоатом”, “Мрія”, “Метінвест”.

З жовтня до роботи в “Укрпошті” став Олександр Перцовський. Він обійняв посаду першого заступника гендиректора УДППЗ. 30-річний фахівець досі  працював керівником з розвитку бізнесу в Азіатсько-Тихоокеанському регіоні світового логістичного оператора DHL та мешкав у Сінгапурі. Загальний стаж його роботи в DHL Group складає понад шість років. Та народився і виріс Перцовський в Україні. Першу вищу освіту здобув за фахом “фінанси” в Київському національному університеті ім. Т. Шевченка, після чого навчався у бізнес-школі в США.

Цікаво, що Олександр Перцовський конкурував із Ігорем Смелянським у конкурсному відборі на посаду генерального директора. Ба більше, він вийшов у фінал і посів друге місце. Айварас Абромавічус, який у Номінаційному комітеті представляв Міністерство економічного розвитку і торгівлі, порадив кандидатуру Олександра Перцовського у заступники новообраному ген директорові “Укрпошти”. Смелянський пропозицію приняв і підняв свого колишнього опонента до рівня першого заступника.

Посаду директора із закупівель на держпідприємстві з 1 жовтня обійняв Олександр Наход. До призначення в “Укрпошту” він до кінця серпня очолював державні підприємства “Прозорро” та “Зовнішторгвидав”, на балансі якого система тендерних закупівель знаходилася на початку свого існування. До того Олександр Наход змінив декількох великих роботодавців у приватному секторі. Зокрема, обіймав керівні посади на підприємства групи “Інтерпайп” Віктора Пінчука і працював директором департаменту економічного забезпечення “Укртелекому” після придбання телекомунікаційної компанії групою СКМ Ріната Ахметова.

Двох нових керівників “Укрпошта” отримала у вересні. Директором з PR стала журналістка Дарина Марчак, яка після придбання Сергієм Курченком медіахолдингу UMH звільнилася з української редакції видання Forbes. Пізніше Марчак працювала прес-секретарем Міністерства фінансів та його колишньої очільниці Наталії Яресько.

Також на початку осені до керівної команди “Укрпошти” приєднався Леонід Бортничук. Раніше він керував юридичним департаментом у компанії “Енергоатом”, і роботою такого ж напрямку займеться в “Укрпошті”.

У серпні команду національного оператора поштового зв’язку посилили фінансовий директор Олександр Чернявський, який за сумісництвом обіймав посаду першого заступника, заступник гендиректора по роботі з персоналом Олена Дрощенко та заступник з питань IT Сергій Галаган. Усі троє менеджерів свого часу працювали у компаніях групи СКМ. Зокрема, Чернявський із червня 2013-го по серпень 2014-го був фінансовим директором “Укртелекому”, Дрощенко працювала в банку “Ренесанс Кредит”, який із березня 2015 року об’єднався із ПУМБ, а Галаган прийшов із “Метінвесту”. До слова, Олександр Чернявський свого час робив кар’єру в “Інтерпайпі” та агрокомпанії “Мрія”, а Олена Дрощенко займалася кадровими питаннями у “Новій пошті” та Адміністрації президента України.

Але й сама “Укрпошта” стала кадровим донором. Попередника Ігоря Смелянського на посаді керівника держпідприємства Ігоря Ткачука за рекомендацією прем’єр-міністра Володимира Гройсмана призначили в.о. керівника ДП “Одеський морський торговельний порт”.

Залишити коментар