Перекваліфікація Ткачука: із поштовиків – у портовики

Артур Корсунь
п’ятниця, 16 Вересень 2016, 18:16
0
Призначення вінничанина Ігоря Ткачука керівником Одеського порту міністр інфраструктури Володимир Омелян назвав "управлінським рішенням на підставі рекомендацій Кабміну" / ukrposhta.ua

Недовго сидів без роботи колишній керівник “Укрпошти” Ігор Ткачук. Кабінет Міністрів погодив його кандидатуру на посаду тимчасового керівника ДП “Одеський морський торговельний порт”.

Ігор Ткачук очолював “Укрпошту”, поки тривали кадрові відбори нового керівника. Перший із них рік тому закінчився безрезультатно: колишній комерційний директор держпідприємства Дмитро Чалий оскаржив в Окружному адміністративному суді Києва процедуру проведення кадрового конкурсу, й Міністерству інфраструктури довелося перезапускати відбір. У другому конкурсі переміг Ігор Смелянський, кандидатуру якого уряд погодив у квітні 2016-го, та до виконання обов’язків новий керівник приступив аж у червні, коли пристав на умови контракту.

Геннадій Жуков, який очолював порт із 25 жовтня 2013 року, звільнений 13 вересня.

Призначення вінничанина Ігоря Ткачука керівником Одеського порту міністр інфраструктури Володимир Омелян назвав “управлінським рішенням на підставі рекомендацій Кабміну”. Нагадаємо, коли ще голову Верховної Ради Володимира Гройсмана розпитували, чи не він, бува, сприяв усім вихідцям з Вінниці посісти керівні посади у відомствах та на держпідприємствах, стосовно Ігоря Ткачука він відповів: “Працює добре – нехай працює, працює недобре – хай іде на іншу роботу!” Нині Володимир Гройсман очолює Кабінет Міністрів.

Термін повноважень Ігоря Ткачука на директорській посаді в Одесі обмежений: коли на конкурсі оберуть нового керівника держпідприємства, справи доведеться передавати знову. Та Міністерство економічного розвитку і торгівлі наразі не оголошувало відбір кандидатур.

Залишити коментар