Наталія Гудзь за один день перемогла у конкурсі і втратила батька

Артур Корсунь
п’ятниця, 30 Вересень 2016, 18:07
0
Наталія Гудзь із 2012 року очолює Державну службу з лікарських засобів та контролю за наркотиками у м. Києві / radiosvoboda.org

Увечері 29 вересня 2016 року в Національному агентстві України з питань державної служби визначили переможців конкурсів на посади голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками та його першого заступника.

Комісія з питань вищого корпусу державної служби віддала керівну позицію Наталії Гудзь, а другу –  Владиславу Цілині. Оголошуючи результати, голова Національного агентства України з питань державної служби Костянтин Ващенко висловив співчуття переможниці – у день випробувань Наталія Гудзь втратила батька.

Наталія Гудзь народилася в Тернополі, у жовтні їй виповниться 56 років. Кандидат хімічних наук, сертифікований експерт з якості та внутрішнього аудиту. Освіту здобула у Київському національному університеті ім. Т.Г. Шевченка (1982 р.) та Київському інституті інвестиційного менеджменту (2002 р.).
Працювала інженером, аспірантом, науковим співробітником Інституту колоїдної хімії та хімії води ім. А.В. Думанського НАН України. У 2000 році очолила ГО “Інститут стратегічних проблем економіки”, а за рік уже керувала відділом забезпечення якості Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів МОЗ України. Згодом стала начальником управління ліцензування виробництва лікарських препаратів, наркотичних, психотропних речовин та прекурсорів, а з 2005-го керувала відділом сертифікації, акредитації та атестації Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення. Далі щороку змінювала місце праці.

У послужному списку Наталії Гудзь праця начальником служби взаємодії з регуляторними органами департаменту розробок та досліджень корпорації “Артеріум” (2006-2007  рр.),  начальником відділу інформаційно-аналітичного забезпечення ДП “Український медичний центр сертифікації” (2007–2008 рр.), начальником відділу інспектування, моніторингу виробництва та сертифікації Державної служби лікарських засобів і виробів медичного призначення МОЗ України (2008–2009 рр.). Вона очолювала відділ організації та управління системи якості комунального підприємства “Фармація” (2009–2010 рр.); була віце-президентом асоціації фармацевтичних компаній “Партнерство та довіра” (2010 р.), заступником начальника Державної інспекції з контролю якості лікарських засобів м. Києва (2010–2011 рр.). Якщо уряд затвердить рішення комісії з питань вищого корпусу державної служби, одразу ж доведеться обирати нового керівника Державної служби з лікарських засобів та контролю за наркотиками у м. Києві, яку Наталія Гудзь очолює з 2012 року.

Натомість Владислав Цілина йшов на конкурс безробітним. Державне “Промислове об’єднання “Укрпротез”, яке він очолював, у жовтні 2014 року ліквідували, а майна передали на баланс Фонду соціального захисту інвалідів.

Перемога Владислава Цілини у конкурсі на посаду першого заступника голови Держлікнаркослужби може створити цікавий прецедент.

Оскільки у відборів керівника відомства він посів друге місце і тепер має право впродовж року без проведення нового конкурсу посісти посаду начальника, якщо переможець із різних причин не впорається із покладеними на нього обов’язками, то в разі затвердження його урядом на посаді першого заступника голови позиція резервіста стане вакантною, і тоді доведеться оголошувати новий конкурс. Власне, саме на цьому акцентував Костянтин Ващенко.

Цим цікава посада голови Держлікнаркослужби? Перш ніж потрапити на український на ринок, ліки проходять перевірку в Державному експертному  центрі. Далі все залежить від Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками. Саме вона може призупиняти дію свідоцтва про реєстрацію ліків, що автоматично означає їх вилучення з аптечної мережі.

Як писали “Кадри”, на посаду голови Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками претендували вісім кандидатів.

Залишити коментар