Волонтери, фармацевти та контролери ліків і наркотиків

Артур Корсунь
середа, 28 Вересень 2016, 13:10
0
Доцент кафедри організації та економіки фармації Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Наталія Шолойко була волонтером медичної служби Євромайдану / facebook.com

Голову та його першого заступника Державна служба України з лікарських засобів та контролю за наркотиками отримає 29 вересня 2016 року. Комісія з питань вищого корпусу державної служби, яка обиратиме переможців конкурсу, планує за один день провести тестування кандидатів щодо знання Конституції України, законодавства про державну службу, антикорупційного законодавства та спеціального законодавства, оцінити їхні розв’язання ситуативних завдань і побесідувати із кожним.

Випробування в Національному агентстві України з питань державної служби розпочнуться об 11.00. “Кадри” придивилися, хто ж змагатиметься за посади. Серед претендентів є кілька помітних фігур.

На посаду голови відомства подалася начальник столичної Держслужби служби з лікарських засобів Наталія Гудзь, яку хотіли призначили керівником Держлікслужби 2015 року, іще за міністра охорони здоров’я Олександра Квіташвілі. Гудзь представляє середовище фармацевтів, працювала у компанії “Артеріум”.

Участь у першому конкурсі на посаду голови Держлікслужби також брав Владислав Онищенко. У 2005-2008 роках він працював заступником головного держінспектора України з контролю якості лікарських засобів. А з 2009-го очолює правління ГО “Союз споживачів медичних послуг, лікарських засобів і виробів медичного призначення”.

Серед претендентів є й доцент кафедри організації та економіки фармації Національного медичного університету ім. О.О. Богомольця Наталія Шолойко. Вона відома також як волонтер медичної служби Євромайдану. Остання характеристика може стати багато в чому визначальною, якщо глянути на керівний склад Міністерства охорони здоров’я.

golova_derzhsliksluzhb

Єдиним представником відомства, яке з 10 вересня 2014 року становить другу частину назви Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, є Олег Дзісяк. У ліквідованій Державній службі з контролю за наркотиками він очолював управління ліцензування, квот і дозволів.

Олег Дзісяк, зрештою, може стати і першим заступником голови Держлікслужби. Конкурс у цьому відборі менший, усього п’ятеро осіб на місце. Щоправда, серед конкурентів Дзісяка є Наталія Тахтаулова, начальник управління ліцензування виробництва, імпорту лікарських засобів, контролю за дотриманням ліцензійних умов та сертифікації.

i_zastupnyk_golovy_derzhliksluzhby

Як писали “Кадри”, посада голови Державної лікарської служби вакантна з березня 2015 року після звільнення Михайла Пасічника. Зважаючи на незначну порівняно з іншими відборам кількість конкурсантів, імена нового керівництва Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками комісія з питань вищого корпусу державної служби назве ближче до вечора четверга.

Залишити коментар