Суд звільнив Супрун від виконання обов’язків міністра охорони здоров’я

Артур Корсунь
вівторок, 05 Лютий 2019, 20:35
0

Окружний адміністративний суд міста Києва ухвалив припинити повноваження Уляни Супрун виконувати обов’язки міністра охорони здоров’я України. Інформацію про це опубліковано на офіційному сайті суду.

Своє рішення суд мотивував наявністю ознак очевидної протиправності у тимчасовому виконанні заступником міністра охорони здоров’я України повноважень такого міністра у строк, що перевищує один місяць з моменту наділення особи відповідними повноваженнями.

Уряд України заявив, що оскаржуватиме рішення суду. Уляна Супрун продовжує роботу в міністерстві на посаді заступника міністра.

Рішення суду частково задовольнило позов народного депутата від Радикальної партії Ігоря Мосійчука, який доводив, що 2015 року Уляна Супрун отримала громадянство України, але не вийшла з громадянства США. Відповідно до Закону “Про громадянство України”, в Україні існує єдине громадянство.

Як писали “Кадри”, громадянство України американці Уляна Супрун та її чоловік Марко отримали 11 липня 2015 року як особи, стосовно яких ця процедура становить державний інтерес. У липні 2016-го уряд призначив Уляну Супрун на посаду заступника міністра охорони здоров’я, а вже за тиждень — поклав на неї виконання обов’язків  міністра.

Після цього Уляна Супрун провела в уряд свою команду. Розпорядженням Кабінету Міністрів Павло Ковтонюк та Олександр Лінчевський були призначені на посади заступників, а Оксана Сивак стала віце-міністром з питань європейської інтеграції. Останню у січні 2018 року замінила на посаді виконавчий директор Благодійного фонду “Пацієнти України” Ольга Стефанишина.

Залишити коментар