Шафранський поступився Супрун кріслом керівника Мінздоров’я

Артур Корсунь
четвер, 28 Липень 2016, 16:57
0
27 липня 2016 року закінчився тримісячний термін перебування Віктора Шафранського у статусі тимчасового міністра охорони здоров'я /fakty.ictv.ua

Уляна Супрун, яка лише минулої п’ятниці отримала призначення уряду на посаду заступника міністра охорони здоров’я, вже очолює відомство. Кабмін звільнив від виконання обов’язків керівника медичної галузі Віктора Шафранського.

Фактично, 27 липня 2016 року закінчився тримісячний термін перебування Шафранського у статусі тимчасового міністра. Та Віктор Вікторович сам подав прохання про відставку.

Цілком імовірно, що добровільне залишення посади Шафранським зумовлене корупційним скандалом за участю його заступника Романа Василишина, який, як повідомляють у прокуратурі, користуючись службовим становищем, створив систему поборів з лікарів-практиків за надання їм можливості здійснювати свої функціональні обов’язки в Олександровській лікарні м. Києва. До слова, затриманого на хабарі керівника апарату міністерства уряд звільнив наступним же розпорядженням після Шафранського. Тому новому в.о. міністра доведеться шукати кандидатури на вакантні посади, а не лише пробувати реформувати вітчизняну медичну галузь.

Як писали “Кадри”, 22 липня 2016 року Кабмін призначив волонтера та лікаря Уляну Супрун на посаду заступника міністра охорони здоров’я України.

 

Залишити коментар