У МОЗ знайшли заміну Сивак

Артур Корсунь
четвер, 11 Січень 2018, 15:07
0
Ольга Стефанишина (ліворуч) активно підтримувала медичну реформу міністерської команди Уляни Супрун (праворуч) / facebook.com

Виконавчий директор Благодійного фонду “Пацієнти України” Ольга Стефанишина отримала призначення на посаду заступника міністра охорони здоров’я з європейської інтеграції.

“Ольга Стефанишина має великий досвід роботи в сфері охорони здоров’я. Вона довгий час займалася боротьбою за права пацієнтів і активно підтримувала медичну реформу. Вона є співавторкою закону про міжнародні закупівлі лікарських засобів, який дозволив побороти корупцію в цій галузі і заощаджувати бюджетні кошти”, – відрекомендувала свого заступника виконуюча обов’язки міністра охорони здоров’я Уляна Супрун.

За посадою Ольга Стефанишина відповідатиме за напрямки євроінтеграції та закупівель лікарських засобів. Також у її компетенції буде співпраця з міжнародними організаціями та фондами, агентствами та робочими групами щодо вирішення проблемних питань. Раніше цю ділянку роботи з осені 2016 року виконувала Оксана Сивак, а після її звільнення 9 серпня 2017-го обов’язки були розподілені між іншими заступниками та державним секретарем. До слова, чинний тимчасовий розподіл обов’язків керівників Міністерства охорони здоров’я датований 8 грудня 2017 року, і тепер цей документ очікує на зміни.

Питання призначення заступника міністра з європейської інтеграції  активізувалося на початку грудня 2017 року. Уже тоді Ольга Стефанишина як кандидат на подачу подала декларацію. У ній зазначила, що дохід від головування в БФ “Пацієнти України” у 2016 році склав 783670 грн., а готівкою накопичила 7 тис. доларів. А буквально вчора подала уточнену декларацію, в якій сума готівки скоротилася до 3 тис. доларів, а понад 41 тис грн. опинилися на банківському рахунку. Виконавчим директором благодійного фонду Ольга Стефанишина працювала з 2011 року.

Залишити коментар