Ставлеників екс-міністра Данилюка витісняють із Мінфіну

Артур Корсунь
п’ятниця, 12 Жовтень 2018, 11:14
0
Із команди міністра фінансів Олександра Данилюка (у центрі) виконувати державний бюджет 2018 року залишилася одна Оксана Маркарова

У зв’язку з відкриттям та здійсненням дисциплінарного провадження Кабінет Міністрів ухвалив рішення відсторонити Євгенія Капінуса від виконання обов’язків на посаді державного секретаря Міністерства фінансів.

Перемогу у конкурсі на посаду державного секретаря міністерства Євгеній Капінус здорув 22 грудня 2016 року. На той час він уже був заслуженим економістом і з квітня 2016-го працював на посаді заступника міністра фінансів – керівника апарату. Фактично ж відповідав за реформу фіскальної політики та фіскальної служби. На новій посаді до відання Капінуса відійшли питання внутрішньої реформи Мінфіну.

На час відсторонення Капінуса його посадові обов’язки виконуватиме Олена Богачова. У Мінфіні вона очолює департамент документообігу та контролю за виконанням документів.

Як писали “Кадри”, після звільнення Олександра Данилюка 7 червня 2018 року виконуючою обов’язки міністра фінансів стала перша заступник міністра Оксана Маркарова, а директор департаменту фінансової політики Юрій Гелетій перейшов на посаду заступника міністра. Заступники Сергій Марченко та Юрій Буца подали у відставку. Останнім високопоставлеником Данилюка у Мінфіні залишався державний секретар Євгеній Капінус.

Цілком можливо, що відсторонений держсекретар Мінфіну піде шляхом Геннадія Дмитренка, державного секретаря Міністерства екології та природних ресурсів, якого уряд звільнив у вересні 2018 року.

Дмитренка теж спершу відсторонили від виконання службових обов’язків на час проведення службового розслідування. Підставою для цього став висновок Комісії з питань вищого корпусу держслужби, згідно з яким держсекретар міністерства систематично перешкоджав оголошенню конкурсів на зайняття посад державної служби, відмовлявся призначати на посади переможців конкурсів, добивався скасування та перенесення конкурсів.

Також Дмитренко не забезпечив своєчасну виплату премії за серпень 2017 року і не дотримався вимог законодавства щодо погодження положення про преміювання з профспілкою міністерства. Серед інших прогалин у роботі держсекретареві закидали неналежну організую підготовку службових записок від керівників структурних підрозділів.

Залишити коментар