Як підготуватися до кадрового конкурсу

Артур Корсунь
вівторок, 24 Липень 2018, 10:10
0
Керуючий партнер компанії Odgers Berndtson Ukraine Роман Бондар дає десять порад, як продуктивно підготуватися до кадрового конкурсу

Керуючий партнер компанії Odgers Berndtson Ukraine Роман Бондар дає десять порад, як продуктивно підготуватися до кадрового конкурсу.

  1. Виконайте якісно документи. Комісія і консультант детально розглядають подані аплікації і на цій підставі проводять кваліфікацію та попередній відбір. Тому якість документів повинна бути відповідною. Навіть якщо ви вважаєте, що занадто відомі для того, щоби докладно розповісти про себе.
  2. Ретельно перевірте конфлікт інтересів.
  3. Не розраховуйте на покровительство, “кума” або зв’язки. Колись магічна фраза: “Я від …” просто не працює. Навпаки – можете опинитися у чорному списку.

  4. Підготуйте аргументи. Ваше резюме, мотиваційний лист повинні бути просякнуті чіткими аргументами: а) яка в мене мотивація, навіщо це мені? б) які експерти та досягнення зможуть бути застосовані для цієї конкретної посади? в) яку саме цінність ви зможете створити на посаді? Ці тези повинні послідовно повторюватися на всіх інтерв’юваннях і бути підтверджені документами (резюме та рекомендації)
  5. Резюме має бути вичерпним, включаючи досягнення у роботі (горизонт – 10 років). Досягнення зобов’язані містити опис економічного ефекту. Тоді ви напевне отримаєте додаткові оцінки.
  6.  Поважайте формальності процесу. Запізнилися на 1 хвилину – відхилені. Не подали якийсь документ – відхилені. Надіслали мотиваційного листа у тілі відправлення електронною поштою, а не додатком – відхилені. Особливо зверніть увагу на копії трудової книжки та документа про освіту – без цих документів продовжити участь у конкурсі неможливо.
  7. Виберіть чітке позиціонування. Коли аплікант позиціонує себе як “на всі руки майстер” – це виглядає зле. Краще виокремити 1-3 ключові спеціалізації та підготувати сильні підтвердження: приклади досягнень і т. д.
  8. Що більше знаєте про компанію, то краще. Коли кандидат приходить із глибоким розумінням викликів і стратегій – це гарантировано йде йому у залік.
  9. Ретельно готуйтеся до інтерв’ю. Ви не матиме часу на розпродаж себе, ваші повідомлення повинні бути конкретними та змістовними. Якщо у конкурсі змагається кілька десятків претендентів, і ви виступаєте наприкінці, то мусите додати більше енергії у виступі, ніж зазвичай.
  10. Можливе інтерв’ю через Skype. При цьому потрібно враховувати відсутність “відчуття аудиторії”, бути лаконічним, залишити у своїх виступах паузи для запитань.

Залишити коментар