У наглядову раду поліграфкомбінату “Україна” обрали незалежних членів

Артур Корсунь
понеділок, 29 Січень 2018, 19:17
0
Обраний незалежним членом наглядової ради ДП “Поліграфічний комбінат “Україна” по виготовленню цінних паперів” Станіслав Которобай має чотири вищі освіти: до здобуття фаху юриста опанував спеціальності "управління суспільним розвитком", "театрознавство" та "облік і аудит" / zib.com.ua

Міністерство економічного розвитку і торгівлі завершило відбір незалежних членів наглядової ради державного підприємства “Поліграфічний комбінат “Україна” по виготовленню цінних паперів”. У конкурсі перемогли Андрій Ковальчук, Станіслав Которобай та Роман Лепак.

Відбір на посади трьох незалежних членів наглядової ради МЕРТ оголосив 22 листопада 2017 року – у день затвердження положення про саму наглядову раду поліграфкомбінату. Загалом до її складу входять п’ятеро членів, тож кандидатури іще двох представників держави має подами міністерство. Їх відбиратимуть за такими ж критеріями, що й незалежних членів: наявність вищої освіти у галузі знань “управління та адміністрування”, “виробництво та технології”, “публічне управління та адміністрування”, “міжнародні відносини” та “право”; стажу роботи на керівних посадах у компаніях не менш як п’ять років або державної служби чи прирівняної до неї служби не менш як п’ять років.

Комісію з конкурсного відбору незалежних членів наглядової ради поліграфкомбінату “Україна” у МЕРТ сформували виключно зі своїх працівників. Очолив її державний секретар Олексій Перевезенцев. Кандидатів відбирали керівники міністерських департаментів регулювання зовнішньоекономічної діяльності, управління державною власністю та персоналу Сергій Звягінцев, Роман Кропивницький і Лариса Семенець відповідно. Право голосу мали завідувач сектору запобігання та виявлення корупції Юрій Ляшок, заступник директора юридичного департаменту – начальник відділу правового забезпечення зовнішньоекономічної діяльності Денис Лініченко, заступник директора департаменту управління державною власністю – начальник управління діяльності суб’єктів господарювання Михайло Малашок. У комісію також запросили голову правління Професійної асоціації корпоративного управління Олександра Окунєва (за згодою), а роботу секретаря виконувала головний спеціаліст відділу по роботі з керівними кадрами підвідомчих організацій департаменту персоналу Наталія Бондар.

До участі в конкурсі зголосилися 21 кандидат. Двох відсіяли на першому ж засіданні через невідповідність умовам конкурсу. На початку минулого тижня комісія провела співбесіди з 18 учасниками й визначилася з переможцями.

Романа Лепака можна побачити серед учасників повторного конкурсу на посади членів Рахункової палати Верховної Ради та відбору державного секретаря Кабінету Міністрів. У своїх документах він зазначає, що понад 17 років працює на керівних посадах у “Кредобанку” – дітищі нинішнього міністра економічного розвитку і торгівлі та першого віце-прем’єра Степана Кубіва.

Станіслав Которобай має чотири вищі освіти: після здобуття фаху юриста опанував спеціальності “управління суспільним розвитком”, “театрознавство” та “облік і аудит”. Це дозволило йому здбути чималий трудовий досвід. Заслужений економіст України починав свою кар’єру на посаді головного адміністратора столичного Театру поезії, потім працював головним бухгалтером Державного дитячого музичного театру, а з 1997 по 2008 рік обіймав керівні посади у фінансовому управлінні Міністерства юстиції, поки не очолив апарат Вищого адміністративного суду України. У 2016 році претендував на посаду директора Львівського територіального управління Національного антикорупційного бюро.

Андрій Ковальчук із квітня 2014 року і до листопада 2016-го працював на посаді першого заступника голови Державної служби фінансового моніторингу і звільнився за власним бажанням.

Залишити коментар