Валентина Данішевська очолила Верховний Суд

Артур Корсунь
понеділок, 04 Грудень 2017, 12:24
0
На виборах голови Верховного Суду Валентині Данішевській протистояли Володимир Кравчук та Аркадій Бущенко / unian.ua

Пленум новообраних суддів Верховного Суду визначився із головою. Більшістю голосів – 67 зі 111 – учасники зібрання обрали Валентину Данішевську.

Мандат голови Верховного Суду в руках Валентини Данішевської перебуватиме 4 роки. До обрання призначення суддею Касаційного господарського суду Верховного Суду вона понад 10 років очолювала благодійну організацію “Центр комерційного права”, а ще майже 6 років працювала суддею Арбітражного суду Запорізької області. Була суддею постійного третейського суду при Асоціації українських банків. Фах юриста здобула заочно в Одеському державному університеті. З 2015-го року входить до складу громадської ради при Міністерстві юстиції.

У відборі кандидатів на посади суддів Касаційного суду Валентина Данішевська продемонструвала 12-й результат із результатом кваліфікаційного оцінювання  в 778,25 бала. Претензій до кандидата Громадська рада доброчесності не висловлювала.

На виборах голови Верховного Суду Валентині Данішевській протистояли екс-суддя Львівського окружного адміністративного суду Володимир Кравчук і колишній адвокат та гендиректор Української Гельсінської спілки з прав людини Аркадій Бущенко.

Перемога у виборах дозволила Валентині Данішевській увійти до Вищої ради правосуддя, оскільки ця суддівська квота законодавчо закріплена за головою Верховного Суду.

Початок роботи Верховного Суду учасники пленуму відклали на 15 грудня 2017 року. З цього часу припиняють повноваження суддів старого складу Верховного Суду і трьох вищих судів – Адміністративного, Господарського та Спеціалізованого суду з розгляду цивільних і кримінальних справ.

Як писали “Кадри”, у липні 2017 року голова Верховного Суду Ярослав Романюк під час пленарного засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів подав заяву з проханням припинити його участь у конкурсі на посаду судді Верховного Суду.

.

Залишити коментар