Романюка не буде у новому Верховному Суді

Артур Корсунь
четвер, 27 Липень 2017, 16:10
0
Ярослав Романюк очолив Верховний Суд у травні 2013 року / vkksu.gov.ua

Під час пленарного засідання Вищої кваліфікаційної комісії суддів голова Верховного Суду Ярослав Романюк подав заяву з проханням припинити його участь у конкурсі на посаду судді ВСУ.

“У зв’язку з рішенням піти у відставку”, – оголосив голова ВККС Сергій Козьяков.

Заслужений юрист України, 56-річний Ярослав Романюк очолив Верховний Суд у травні 2013 року. Із грудня 2011-го працював першим заступником голови ВСУ. Юридичну освіту уродженець села Гаї-Дітковецькі Бродівського району Львiвської областi здобув у Львівському державному університеті імені Івана Франка. Сім років працював у прокуратурі Буського району Львівської області, пройшовши шлях від стажиста помічника прокурора до старшого помічника прокурора району. У 1995-му став суддею Бродівського районного суду, а 2003-го перейшов на роботу до Апеляційного суду Львівської області. У липні 2005-го став суддею Верховного Суду безстроково.

У конкурсі на посаду судді Верховного Суду ледве потрапив у фінальне голосування. На пленарному засіданні 7 липня 2017 року члени ВККС мінімально необхідними 11 голосами подолали вето Громадської ради доброчесності. Романюкові закидали схвальну оцінку так званих “законів 16 січня” та позбавлення 97-річної пенсіонерки житла. Останнє рішення Європейський суд з прав людини визнав грубим свавіллям.

Як писали “Кадри”, конкурс на посади суддів Верховного Суду триває з 7 липня 2016 року. Кандидатури 120 переможців Вища рада правосуддя подасть на затвердження президенту Петрові Порошенку.

Залишити коментар