“Нафтогазу” підшукали нових наглядачів

Артур Корсунь
четвер, 23 Листопад 2017, 18:04
0
Директор британської компанії Gas Strategies Клер Спотісвуд тривалий час пропрацювала в державних установах енергетичного та фінансового секторів / thisismoney.co.uk

Новий склад Наглядової ради НАК “Нафтогаз України” уряд затвердив на засіданні 22 листопада.

Традиційно, квоту незалежних членів сформували іноземці.

Британка Клер Спотісвуд, директор компанії Gas Strategies, тривалий час пропрацювала в державних установах енергетичного і фінансового секторів, а в 1993-1998 роках очолювала регулятора на ринку газопостачання Великобританії.

Француз Бруно Лескуа працював проекти в секторі електроенергетики та газу, а нині є незалежним директором компанії “Edison S.p.”

Колишній спеціальний посланник з енергетики у держдепартаменті США Амос Хохштайн консультує американські енергетичні компанії.

Громадянина Канади Стіва Хейса вважають одним із кращих у світі експертів з розвідки та видобутку газу.

Державу в наглядовій раді преставлятимуть голова правління “Укрексімбанку” Олександр Гриценко, радник прем’єр-міністра з міжнародних питань Сергій Попик та екс-міністр енергетики Володимир Демчишин, який також входив до попереднього складу наглядової ради, члени якої звільнилися через згортання реформ на нафтогазовому секторі.

На першому засіданні члени наглядової ради мають обрати голову та керівників комітетів. Корпоративним секретарем наглядової ради є Марія Сухан. На роботу в “Нафтогаз України” колишній партнер практики Corporate/M&A українського офісу міжнародної юридичної фірми Schoenherr вона прийшла на початку 2015 року.

Як писали “Кадри”, Кабінет Міністрів скасував конкурсні відбори незалежних членів Наглядової ради НАК “Нафтогаз України”.

Залишити коментар