Залишився один Демчишин

Артур Корсунь
понеділок, 25 Вересень 2017, 11:47
0
Після відставки з посади міністра енергетики та вугільної промисловості Володимир Демчишин другий рік засідає у наглядовій раді "НАК "Нафтогаз України" / radiosvoboda.org

Наглядова рада “НАК “Нафтогаз України” втрачає дієздатність – слідом за незалежним директором Чарльзом Проктором, який заявив про рішення завершити роботу до жовтня 2017 року, скласти повноваження збираються також незалежні члени Пол Ворвік і Маркус Річардс.

Причина рішення про відставку – згортання реформ з боку уряду.

“Незважаючи на запевнення, які були надані членам наглядової ради представниками вищого політичного керівництва України, протягом останніх п’яти місяців не сталось жодних суттєвих зрушень. Жодна з дій не була виконана. Навпаки, рівень політичного втручання у роботу Нафтогазу продовжує зростати і став, на жаль, очевидною нормою”, – ідеться у повідомленні  “НАК “Нафтогаз України”.

Про неможливе та неприйнятне подальше продовження виконання функцій незалежні члени наглядової ради вперше заявили у зверненні до віце-прем’єр-міністра України Володимира Кістіона у квітні 2017 року. Тоді дії уряду призвели до поточної кризи збору платежів. Також члени наглядової ради нарікали на проблемне подання е-декларацій. Юлія Ковалів, яка очолювала наглядову рада НАК “Нафтогаз України” з травня 2016 року, подала у відставку. Тепер же про це саме заявив наступник Ковалів на посаді Пол Ворвік. Після його відставки формальне керівництво наглядовою радою здійснюватиме Володимир Демчишин – заступником голови наглядової ради компанії та представник держави. Щоправда, дієздатності така наглядова рада все одно не матиме.

Як писали “Кадри”, у наглядовій раді публічного акціонерного товариства “НАК “Нафтогаз України”, за постановою уряду, засідатимуть семеро членів: четверо незалежних директорів і троє представників держави. Конкурс, який уряд оголосив у квітні, ніяк не завершиться – для обрання кандидата вже вдруге забракло кворуму.

Залишити коментар