П’ятого члена НАЗК обиратимуть із 16 кандидатів

Артур Корсунь
п’ятниця, 27 Жовтень 2017, 09:16
0
Кандидат у члени НАЗК Олег Ситник нині очолює департамент із питань запобігання політичний корупції / nazk.gov.ua

У середу завершився прийом творчих робіт кандидатів на посади членів Національного агентства з питань запобігання корупції. Шістнадцять претендентів ділилися власними баченнями своєї ролі у подальшому вдосконаленні діяльності НАЗК.

Що ж наразі відомо про кандидатів? Двоє із 16 не мають зараз місця роботи, ще двоє викладають в університеті, двоє обіймають посади в Міністерстві оборони, двоє є помічниками-консультантами народних депутатів, а ще двоє – уже працюють у НАЗК.

Євгеній Айдемський закінчив Академію адвокатури України та Львівський державний університет внутрішніх справ, є кандидатом юридичних наук. Працював у ТОВ “Будінвест”, податковій міліції м. Київ та Київської області, у Головному управлінні ДФС у м. Київ. Нині без роботи.

Артем Бардась має диплом адміністративного менеджера Рівненського державного технічного університету, працює професором кафедри менеджменту виробничої сфери Національного гірничого університету, а в 2010-2015 роках був в.о. декана факультету менеджменту Інституту економіки НГУ.

Народний депутат України ІІІ скликання й кандидат у президенти України Микола Габер працює помічником-консультантом народного депутата України Андрія Реки з 2016 року.

Більший досвід радництва має В’ячеслав Неволько, який із 2014 року був помічником-консультантом народних депутатів Андрія Кожем’якіна та Тетяни Чорновол.

Правник Юрій Дзюба у 2012-2013 роках координував впровадження в Україні європейської дослідницької програми боротьби зі злочинністю неповнолітніх, а з 2010-го працює заступником декана заочного факультету № 2 Національного юридичного університету імені Ярослава Мудрого.

Оксана Діденко до минулого року працювала в органах податкової міліції ДФС, нині – безробітна.

Адвокат Віктор Дудар починав кар’єру обмотувальником елементів електричних машин у тролейбусному управлінні м. Біла Церква, а після закінчення Української юридичної академії у Харкові працював в органах прокуратури, у страховому бізнесі, а в 2013-2015 роках очолював відділ юридичного забезпечення, запобігання та виявлення корупції Державної інспекції України з контролю за цінами.

Олександр Комар завідує юридичним відділом ПП “O.L.KAR-АГРОЗООВЕТ-СЕРВІС”, має 15-річний досвід роботи на митниці та в органах податкової служби.

Олександр Мангул із 2015-го очолює Мелітопольську районну державну адміністрацію Запорізької області. До того працював заступником директора Лисичанського склозавод “Пролетарій”, був на чільних посадах у Міністерстві економіки України та Державному комітеті України з питань регуляторної політики та підприємництва.

Ірина Мостова є заступником керівника Департаменту моніторингу дотримання законодавства про конфлікт інтересів та інших обмежень щодо запобігання корупції НАЗК. На цю посаду вона прийшла з дипломом юриста Київського інституту внутрішніх справ та двома записами у трудовій книжці:  Української академії зовнішньої торгівлі (викладацька робота) та Міністерства юстиції України (керівні посади).

У Михайла Потюка є кілька професій. Власник ПП “Компанія “ЮРІНВЕСТСЕРВІС” починав як фельдшер станції швидкої допомоги у Львові, викладав правові дисципліни у Львівському кооперативному коледжі економіки і права, заснував Львівську універсальну товарну біржу “Галицька”.

Ігор Прокопчук із 2010 року очолює юридичну службу Головного управління оперативного забезпечення Збройних Сил України. Служив у структурних підрозділах Військової служби правопорядку, у Контрольно-ревізійному управлінні Генерального штабу ЗСУ. Брав участь у Антитерористичній операції на території Донецької та Луганської областей.

Олег Ситник працює в НАЗК з 2016 року, очолює департамент з питань запобігання політичний корупції і є заступником керівника департаменту-керівником відділу з питань роботи з політичними партіями, які одержують фінансування із державного бюджету. Після роботи у приватних юридичних компаніях, у 2012-2016 роках він працював у Державній службі України з питань захисту персональних даних та в департаменті заповідної справи Мінприроди.

Олег Спиридонов керує ТОВ “Нью-Драйв”, має диплом юриста та ступінь магістра державного управління.

Анатолій Фодчук очолює управління запобігання корупції та проведення люстрації Міністерства внутрішніх справ України. В органах юстиції – з 2004 року.

Полковник Володимир Шевельов зараз перебуває  на керівних посадах Головного управління розвідки Міністерства оборони України, має диплом кандидата наук з державного управління.

Залишити коментар