Восени реформаторів набиратимуть у Генеральні директорати

Артур Корсунь
вівторок, 22 Серпень 2017, 14:47
0
Перші призначення у генеральні директорати плануються вже до 1 листопада / kmu.gov.ua

Залучення в урядові структури 1000 молодих кадрів для підвищення ефективності державного управління, анонсоване нещодавно прем’єр-міністром Володимиром Гройсманом, починає набирати чітких обрисів. Старт кадрової реформи Кабінету Міністрів заплановано на осінь.

У пілотний проект реформування потрапили десять відомств, кожне з них фокусуватиметься на окремій реформі. Так, у Міністерстві соціальної політики займатимуться пенсійною реформою, у Міністерстві аграрної політики та продовольства – земельною, у Міністерстві охорони здоров’я – охорони здоров’я, у Міністерстві освіти і науки – освіти. Міністерство фінансів дбатиме про фінансове забезпечення реформ,  Міністерство культури – про культуру, Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства – про децентралізацію, Міністерство енергетики та вугільної промисловості – про розвиток енергосектору, Міністерство інфраструктури – про розвиток інфраструктури, а Міністерство юстиції – про впровадження сучасних юридичних практик.

Координуватимуть роботу за цими напрямками нові структури – генеральні директорати політики, стратегічного планування та євроінтеграції, які поділятимуться на управління та відділи, а адміністративно підпорядковуватимуться держсекретарю міністерства. Керівників директоратів, співробітників (державних експертів) на відкритих конкурсах обиратимуть конкурсні комісії міністерств. Претендентів на посади тестуватимуть  на знання законодавства України, на логічне мислення, вони також мають підтвердити знання української мови  та пройти співбесіду.

“Нові посади – це шанс кожного справжнього фахівця ззовні або зсередини чинної держслужби реалізувати свій потенціал за гідну ринкову зарплату, – вважає міністр Кабінету Міністрів Олександр Саєнко, який керує реформою. – Це робота для справжніх патріотів, які готові завзято та віддано працювати задля перебудови всієї країни”.

Реформу державного управління активно підтримує Європейський Союз, який профінансує зарплатний фонд для реформаторів. Заробітні плати в директораті при міністерстві планується встановити на рівні 50-70 тис. грн.

“Що стосується мотивації, звичайно, одна із ключових – заробітна плата. Тому сьогодні прийнято принципове рішення, що, з огляду на особливу відповідальність та особливі очікування від цих людей, повинна бути створена відповідна мотивація, і заробітна плата має бути конкурентною на ринку. Тому ті розрахунки, які у нас сьогодні є, спільно з Міністерством фінансів, у середньому (бо це залежить від стажу, від інших моментів), але в цілому можемо говорити, що керівник директорату матиме заробітну плату близько 70 тис. грн, керівник експертної групи в директораті – трохи більше 60 тис. і державний експерт, що працює в директораті, – приблизно 50 тис. грн.”, – каже Костянтин Ващенко, голова Національного агентства України з питань державної служби.

Перші призначення у генеральні директорати плануються вже до 1 листопада.

Залишити коментар