Асташева підвищили до заступника голови Фонду держмайна

Артур Корсунь
п’ятниця, 21 Липень 2017, 12:06
0
Євген Асташев представляє Фонд держмайна у складі двох наглядових рад / spfu.gov.ua

Директор департаменту управління державними підприємствами та корпоративними правами держави Фонду державного майна України Євген Асташев отримав підвищення до заступника голови ФДМУ.

Рішення про призначення заступника голови уряд прийняв після звільнення заслуженого економіста України Наталії Лебідь.

У Фонді державного майна Євген Асташев працює з листопада 2010 року. Перші півроку був заступником директора департаменту – начальником департаменту стратегії корпоративного управління. Департамент управління державними підприємствами та корпоративними правами держави очолив у 2011-му. З цієї посади торік у липні як представник ФДМУ був призначений головою Наглядової ради Публічного акціонерного товариства “Центренерго”, а у квітні 2017-го за рішенням Кабінету Міністрів увійшов до складу наглядової ради Державної іпотечної установи.

Загальний стаж роботи Асташева становить понад 35 років. Здобув дві освіти: інженера радіоелектроніки та спеціаліста з фінансів. До переходу на роботу в ФДМУ працював начальником 452-го ремонтного заводу радіоелектронного озброєння, очолював державне підприємство “Завод “Радіан” та державне об’єднання “Концерн “Воєнремсервіс”, керував групою радників на громадських засадах ДП “Завод ім. Малишева”. Із 2008 року був начальником управління науково-технічної політики головного управління промислової, науково-технічної та інноваційної політики Київської міської державної адміністрації, а в 2009-2010 роках керував управлінням спеціальних перевірок головного управління внутрішнього фінансового контролю та аудиту КМДА.

Як писали “Кадри”, після відставки Ігоря Білоуса у квітні 2017 року виконуючим обов’язки голови Фонду державного майна України призначили Дмитра Парфененка. У червні з посади голови фонду за власним бажанням звільнився Андрій Гайдуцький. На його місце Кабінет Міністрів призначив Юрія Нікітіна, який досі був заступником директора департаменту приватизації – начальником управління конкурсного продажу та біржової діяльності.

Залишити коментар