Винагорода рекрутера може сягати третини річної зарплати директора

Артур Корсунь
четвер, 06 Липень 2017, 16:24
0
Екперт із працевлаштування Тетяна Пашкіна каже, що раніше професійні рекрутери на волонтерських засадах шукали кандидатів на посади керівників державних підприємств / facebook.com

Кабінет Міністрів змінив положення постанови №777, яка визначає порядок проведення конкурсу на посаду керівника державного підприємства. Кадрові комісії тепер залучатимуть до своєї роботи консультантів з відбору персоналу на безоплатній основі або ж за гроші, якщо так постановить керівник міністерства. Платитимуть їм із коштів державного бюджету, державного підприємства чи з інших джерел, не заборонених законодавством.

Сума винагороди за послуги консультанта може сягати третини річної зарплати директора підприємства, розповіла у коментарі “Кадрам” експерт із працевлаштування Тетяна Пашкіна.

“Консультантів із відбору персоналу залучали до роботи конкурсних комісії й раніше. Наприклад, під час відборів директорів підприємств “Укрспирт”, “Артемсіль”, керівників підрозділів Одеської обласної державної адміністрації. Але професійні рекрутери працювали тоді на волонтерських засадах, а тепер отримуватимуть оплату. Скільки саме? Якщо говорити про підбір фахівців високої якості, то така послуга може коштувати третину річної зарплатні на керівній посаді”, – сказала Тетяна Пашкіна.

Проте оплата послуг консультанта з відбору персоналу мала б коштувати не менше 15 тисяч гривень, вважає експерт.

“Слід враховувати, що на різних державних підприємствах директори отримують зарплати, розміри яких можуть відрізнятися у десятки разів. Або й у сотні – якщо порівняти зарплати керівників “Укрзалізниці” та шовкорадгоспу, від якого тільки три камінці зосталося. Тому, якщо річна зарплатня директора сягає аж 50 тисяч гривень, то третина цієї суми навіть не покриє професійному рекрутеру витрат на пошук кандидатів на цю посаду”, – зазначила Тетяна Пашкіна.

Залучення консультантів із відбору персоналу до пошуків кандидатів на вакантні посади у державних компаніях практикується Номінаційним комітетом при Міністерстві економічного розвитку і торгівлі. Як писали “Кадри”, до складу комісії, яка рекомендувала Комітету з призначень кандидатури на посаду керівника державного підприємства “Національна енергетична компанія “Укренерго”, входив директор HR-компанії “Hudson” Олексій Юрченко.

Залишити коментар