Комісія скасувала співбесіду – всі кандидати провалили випробування

Артур Корсунь
вівторок, 27 Червень 2017, 13:47
0
Із ситуаційними завданням на конкурсі не впоралися ані директори лісгоспів, ані керівники структурних підрозділів Держлісагентства із заступником його голови Володимиром Бондарем, якого вважали фаворитом відбору / lisportal.org.ua

У керівництві Державним агентством лісових ресурсів досі вакантна посада першого заступника голови. Оголошений урядом відбір на вільну після призначення Христини Юшкевич керівником Держлісагентства посаду закінчився без визначення переможця.
Кандидатів будо дев’ятеро. Проте на тестування за знання законодавства у Національне агентство з питань державної служби 20 червня 2017 року не з’явилися начальник Сумського обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Чигринець,  екс-голова ДП “Вигодське лісове господарство” Ігор Тимочко, який нині працює помічником-консультантом народного депутата від “Народного фронту” Володимира Шкварилюка, та Олександр Кватирко, який очолює Волинське обласного управління лісового та мисливського господарства й особову справу якого вилучили детективи НАБУ під час обшуків у Держлісагентстві того ж дня.

Саме тестування решта кандидатів пройшли на “відмінно”, лише заступник начальника Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства з фінансового-економічних питань Яна Хрустальова отримала “одиницю”. Саме їй довірили обрати й оголосити ситуаційні завдання, розв’язувати які кандидати мали на другому етапі відбору.

Що ж пропонувалося претендентам на посаду першого заступника голови Держлісагентства? Насамперед слід було описати алгоритм підготовки та подання у Кабінет Міністрів законопроектів стосовно врегулювання питань, пов’язаних із забороною експорту необробленої деревини. Друга частина випробування полягала у підготовці плану заходів оптимізації штатної структури обласного управління лісового та мисливського господарства для виступу на семінарі-нараді.

Проте із запропонованими завданнями не впоралися ані директори лісгоспів, ані керівники структурних підрозділів Держлісагентства із заступником його голови включно, якого вважали фаворитом конкурсу.

Випробування ситуаційними завданнями проводиться, аби з’ясувати спроможності кандидатів використовувати свої знання, досвід під час виконання посадових обов’язків, а також з метою комплексної перевірки кандидатів на відповідність професійній компетентності, оцінки комунікаційних якостей, володіння комп’ютером, знань іноземної мови та вміння приймати рішення. За умовами конкурсу, оцінка у 2 бали виставляється кандидату, який виявив глибокі знання та успішно розв’язав завдання, 1 бал кандидат отримує за розв’язання ситуаційного завдання в обсязі, достатньому для подальшої роботи, а 0 балів – за нерозв’язання у встановлений термін – 2 години.  Остаточною оцінкою у балах є середнє арифметичне значення оцінок, які виставили члени комісії.

“Для проходження у наступний етап конкурсу кандидат має отримати не менше 0,5 бала за кожен із чотирьох критеріїв. Проте у цьому випадку менше 0,5 бала заробив кожен із учасників випробування, а в декого непрохідних оцінок було аж три”, – прокоментував голова правління “Центру політико-правових реформ Ігор Коліушко, який провадив засідання комісії.

Найнижчу оцінку від членів комісії отримав генеральний директор виробничо-комерційного малого підприємства “Сіріус” Анатолій Олефіренко – 0,37 бала. Директор ДП “Ніжинське лісове господарство” Юрій Болоховець набрав 1,37 бала, директор ТОВ ТФ “Селянська община” Сергій Ярошовець – 1,75, а заступник начальника Київського обласного та по м. Києву управління лісового та мисливського господарства Тарас Васьків – 1,87.

Вищі оцінки мали заступник голови Державного агентства лісових ресурсів України Володимир Бондар та Яна Хрустальова – 2,12 і 2,87 відповідно. Та цього виявилося достатньо тільки для того, щоби комісія достроково припинила конкурс без визначення переможця.

Залишити коментар