Вишневський відмовився від посади заступника міністра юстиції

Артур Корсунь
вівторок, 20 Червень 2017, 03:26
0
Андрій Вишневський (праворуч) оголосив про відставку з посади заступника міністра юстиції Павла Петренка / uacrisis.org

Пропрацювавши неповні два місяці, Андрій Вишневський оголосив про відставку з посади заступника міністра юстиції.

“Ціннісні розбіжності з командою Міністерства юстиції, різне бачення цілей та засобів формування і реалізації державної правової політики реформування органів юстиції, подальшого розвитку системи безоплатної правової допомоги, втрата взаємної довіри між мною і міністром” – такими причинами пояснив своє рішення.

У Міністерстві юстиції пообіцяли задовольнити прохання Вишневського.

“Мін’юст негативно ставиться до намагань Андрія Вишневського публічно дестабілізувати роботу системи БПД, особливо – в період підготовки та проведення повторного конкурсу на посаду директора Координаційного центру з надання правової допомоги. Рішення піти у відставку – його право, як громадянина. Ми не маємо жодного сумніву, що його заява буде задовільнена найближчим часом”, – ідеться в оприлюденній заяві відомства Павла Петренка.

Глибинна причина відставки Вишневського –  скандальний конкурс з відбору керівника Координаційного центру з надання правової допомоги.

“Якщо ми подивимося на те, як відбувався так званий “конкурс” з обрання директора  Координаційного центру, ми побачимо, що до складу комісії входили 5 представників Міністерства юстиції і 3 – від громадськості. Кандидат, якого рекомендувала комісія, - це чинний заступник міністра юстиції. Відбір відбувався за очевидного конфлікту інтересів”, – зазначив Андрій Вишневський.

Посаду заступника міністра Андрій Вишневський прийняв 11 травня 2017 року. Відповідав за реформування системи адвокатури та процесуального законодавства, виконання рекомендацій Міжнародного валютного фонду, курував роботу департаменту з питань правосуддя та національної безпеки.

Як писали “Кадри”, до обрання директора Координаційного центру з надання безоплатної правової допомоги Міністерства юстиції обов’язки його керівника тимчасово виконуватиме адвокат і правозахисник Олексій Бонюк. Відбір 2 червня, на якому заступника міністра юстиції Павла Мороза визначили переможцем конкурсу, під тиском громадськості Мін’юст скасував.

Залишити коментар